Antalya’da Kurul var, muhatap yok!

Gazete Manifesto olarak Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı ses getiren kararlara istinaden hem Antalya Büyükşehir Belediyesi ile hem de Antalya Valiliği ile görüşmeye çalıştık.

Antalya’da Kurul var, muhatap yok!

HABER MERKEZİ

Dün Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun yeni aldığı ve kamuoyuna açıkladığı kararları haberleştirmiştik. Habere gelen tepkiler ve okularımızdan gelen sorular üzerine biz de konuya ilişkin sorularımızı muhataplarına yöneltmek istedik, ancak muhatap bulamadık.

Gazete Manifesto olarak Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı ses getiren kararlara istinaden hem Antalya Büyükşehir Belediyesi ile hem de Antalya Valiliği ile görüşmeye çalıştık.

 

Antalya’da İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı yeni karar doğrultusunda 16 Nisan’dan itibaren sokağa çıkma yasağının uygulandığı günler dışında, içkili içkisiz restoran ve lokantaların, büfelerin ve tekellerin saat 07.00 ile 22.00 arasında açık olacağı bildirilmişti. Biz de Manifesto olarak bu kararı görüşmek için Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne telefon açtık.

İlk olarak 0242 alan kodlu 249 50 00 numaralı Antalya Büyükşehir Belediye’sini İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararını teyit etmek için aradığımızda konuyla ilgili görüşme yaptığımız kimsenin böyle bir karardan haberini olmadığını, bizi Zabıta’ya aktardığını belirtelim. Zabıta personeli ise telefonda bir bilgisinin olmadığını aktardı; ama “valiliğin sitesinde karar yazıyorsa belediyenin buna uymak zorunda olduğunu” da görüşlerine ekledi.

KURULDA BELEDİYE VAR MI, YOK MU?

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne kararla ilgili neden bilgilerinin olmadığını, İl Hıfzıssıhha Kurulu’nda yer alıp almadıklarını sorduğumuzda ise; hem bunu öğrenmek hem de kararı sormak için Valilik ile görüşme yapmamızı ‘tavsiye ederek’ bizi 243 18 80 numaralı Valilik birimine yönlendirdiler.

Aramış olduğumuz Valilik numarasında ise bizi Valiliğin özel kalem sekreteri karşıladı ve bu sorulara yanıt veremeyeceğini söyleyerek Valiliğin bir başka birimine aktardı. Bu kez, 245 66 66 numaralı Valilik telefonunda bizi karşılayanlar bu konu ile ilgili valilik sitesinde ne yazıyorsa onun geçerli olduğunu söyleyip geçiştirmeye çalıştı. Belediye’nin bu karardan haberinin olmadığını aktardığımızda ise bize bununla ilgili İl Hıfzıssıhha Kurulu ile görüşmemiz gerektiğini söyleyerek 320 60 00 numaralı Antalya Sağlık Müdürlüğü’ne yönlendirdiler.

Sonuç olarak o telefonda da bizi kimse karşılamadı. Konuştuğumuz muhataplar özetle ve çekinerek “Valiliğin kararı internet sitesinde mevcut ve bununla ilgili orada ne yazıyorsa uygulanacak” demiş oldular.