Ankara'ya yürüyen maden işçilerine gözaltı!

Yıllardır ödenmeyen tazminatları için Ankara'ya yürümek isteyen Soma Uyar Madencilik işçileri jandarma müdahalesiyle engellendi. İşçiler sabaha karşı Salihli'de gözaltına alındı.

Ankara'ya yürüyen maden işçilerine gözaltı!

Ödenmeyen tazminatları ve ücretleri için Bağımsız Maden-İş öncülüğünde Soma ve Ermenek’ten Ankara’ya başlattıkları yürüyüş engellenen madenciler mücadelelerini sürdürüyor.

Bir kez daha Ankara’ya yürümeye çalışan işçiler sabaha karşı Manisa’nın Salihli ilçesinde gözaltına alındı. Gelişmeyi sosyal medya hesaplarından paylaşan Bağımsız Maden-İş, “YİNE GELECEĞİZ, YİNE YÜRÜYECEĞİZ. VAZGEÇMEYECEĞİZ…” açıklaması yaptı.

Soma ve Ermenek’teki işçiler alacakları için 12 Ekim Pazartesi günü Ankara’ya yürüyüş başlatmış, yürüyüşleri valilik tarafından engellenmişti. Ermenekli işçiler jandarmanın biber gazlı ve plastik mermili müdahalesine maruz kalmıştı.

SERBEST BIRAKILDILAR

Gözaltında yaklaşık 7 saat boyunca ifade veren 31 Somalı madenci daha sonra serbest bırakıldı.

Somalı madenciler, 20 Ekim Salı gününe kadar Salihli ilçesinde bekleyecekler, Manisa Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun yürüyüş yasağı süresinin sona ermesinin ardından ise tekrar Ankara’ya yürüyecekler.