Ankara'ya yürüyecek olan maden işçilerine koronavirüs 'bahanesi'

Manisa Valiliği, tazminat haklarını ve maaşlarını alamayan maden işçilerinin Ankara’ya yürüyüşü öncesi koronavirüs 'bahanesiyle' yasaklama kararı verdi.

Ankara'ya yürüyecek olan maden işçilerine koronavirüs 'bahanesi'

Manisa’nın Soma ilçesine bağlı Uyar Madencilik’te yaklaşık 8 yıldır tazminat hakları ödenmeyen işçiler, Bağımsız Maden İş Sendikası öncülüğünde 12 Ekim’de Soma’dan Ankara’ya yürüyüşe başlayacaklar.

Manisa Valiliği, yürüyüşün başlamasına günler kala Kovid-19 ‘bahanesiyle’ kentte 15 gün süreyle toplantı ve gösteri yürüyüşü, her türlü etkinlik ve eylemlerin yapılmasına yasaklama kararı verdi.

Ermenek Cenne Madencilik ve Seba Madencilik’te de yaklaşık 1 yıldır maaşlarını ve tazminat haklarını alamayan maden işçileri oturma eyleminden bir sonuç alamazlarsa, Konya’dan Ankara’ya yürüyecekler.

”YÜRÜYECEĞİZ”

Bağımsız Maden İş Sendikası, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Manisa Valiliğinin yasaklama kararına tepki göstererek Ankara’ya yürüyeceklerini açıkladı.

Sendika açıklamasında, “8 yıldır tazminat haklarını alamayan işçilerin hakkını alması için bu süre içinde tek bir inisiyatif almayan bir kurumun 20 gün önce ilan edilmiş bir yürüyüşü engellemek için böyle bir karar alması düşündürücüdür. Valilik işçiyi polisle karşı karşıya getirmek istiyor. Yürüyeceğiz” diye belirtti.