Ankara'ya yürümek istediği için gözaltına alınan 109 metal işçisi serbest bırakıldı

İşten atılan veya ücretsiz izne ayrıldıkları için Gebze'den Ankara'ya yürümek isteyen metal işçilerinin eyleminde polis müdahalesi sonucu gözaltına alınan 109 kişi serbest bırakıldı.

Ankara'ya yürümek istediği için gözaltına alınan 109 metal işçisi serbest bırakıldı

Sendikalaştıkları için işten atılan metal işçileri ve ücretsiz izne çıkarılan Systemair HSK, Özer Elektrik ve Baldur fabrikaları işçileri, DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş sendikası ile birlikte Gebze’den Ankara’ya doğru yürüyüş başlatmak istedi. Valiliğin ‘pandemi tedbirleri’ kararını gerekçe gösteren polis, yürüyüşe izin vermedi.

Dün (24 Kasım) sabah saatlerinde bir araya gelen işçiler, polis tarafından çembere alındı. İşçiler yürüyüşe geçmek istediğinde polis saldırısıyla ile karşı karşıya kaldı. Birleşik Metal-İş Gebze 1 No’lu Şube Sekreteri, metal işçileri ve gözaltına alınan metal işçilerinin serbest bırakılmasını isteyen Sınıf Tavrı üyeleri de gözaltına alınmıştı.

 

Birleşik Metal İş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sendika, tazminat haktır; ücretsiz izin zulümdür. Hakları gasp edilen metal işçilerinin Ankara yürüyüşüne yapılan polis saldırısında gözaltına alınan 109 kişi serbest bırakıldı. Yarın aynı saatte ve aynı yerde buluşuyoruz… Direne direne kazanacağız!” dedi.

Ankara’da Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na planladığımız yürüyüşü 25 Kasım Salı günü direnişçi fabrikalardan katılacak 20 üyemizle gerçekleştirileceği belirtilirken Ankara’ya doğru yürüyüşe geçecek metal işçilerini uğurlamak üzere herkesi saat 10.00’da sendikanın Gebze Şubesi’nin önüne davet edildi.