Ankara'da Suriyeli sanıp iki Türk vatandaşına saldırdılar

Polatlı'da İdlib'de yaşamını yitiren askerler için yapılan anmanın ardından bir grup, Suriyeli sandıkları iki Türk vatandaşına saldırdı.

Ankara'da Suriyeli sanıp iki Türk vatandaşına saldırdılar

Ankara Polatlı Cumhuriyet Meydanı’nda İdlib’de hayatını kaybeden askerler için bir anma programı düzenlendi.

Anmanın ardından bir grup “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Yansın Suriye yıkılsın İdlib” ve “Suriyeli istemiyoruz” sloganlarıyla Turan Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti.

Polatlı Haber Ajansı’nın haberine göre, bu sırada gruptan bazılarının Yenimahalle’ye doğru koştuğu görüldü. Suriyeli sığınmacıların bulunduğu Yavuz Selim Caddesi üzerine gelen grup, Suriyeli sandıkları 2 Türk vatandaşını dövmeye başladı. Polisin gelmesiyle kaçmaya başlayan grup daha sonra Yenimahalle’de yakaladıkları 2 Suriyeliyi darp etti.

Olayda yaralanan 4 kişi gelen ambulanslarla Polatlı Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, olayla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜLERİ ÇEKEN MUHABİRE DE GÖZALTI

Polatlı Haber Ajansı’nın muhabiri Hamza Kabasakal’dan görüntüleri isteyen emniyet güçleri, Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne görüntüleri vermeye gelen muhabire gözaltı yaptı.

Kabasakal’ın, “halkı kin ve nefrete sürüklemek”ten dolayı ifadesi alınırken, Kabasakal, ifadenin ardından gece yarısı serbest bırakıldı.

Kabasakal gözaltı kararıyla ilgili şunları söyledi:

“Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen ‘Şehitleri Anma Programı’ ile ilgili haberi takip ediyordum. Program bittikten sonra yemek yemeye gittiğim SR Döner önünde bir grubun yürüyüşe geçtiğini gördüm ve onları takip etmeye başladım. Grup bir anda ara caddelerde koşarak Suriyelilerin ağırlıklı olduğu bölgeye doğru koşmaya başladı. O esnada bir kişiyi dövdüklerini gördüm önce polisi aradım ve daha sonra cep telefonumla görüntüleri çekmeye başladım. Ardından polisler ile birlikte Yenimahalle Cami’nin önüne geldik orada da grubun bir kişiyi dövdüklerini gördüm. Sonrasında Emniyet Amiri tarafından görüntüler benden istendi. Bende kendilerine vereceğimi söyleyerek saat 18:30 civarında Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğüne geldim. Elimde olan tüm görüntüleri emniyet güçlerimize teslim ettim. Evime gitmek isteyince bir anda beni gözaltına aldılar ve Terörle Mücadele ekiplerine teslim ettiler. Orada halkı kin ve nefrete sürüklemekten dolayı ifadem alındı. Gece 01:30 civarında serbest kaldım.”