Ankara'da gericiler ahşap heykellere saldırdı: Putlarınızı kaldırın

Ankara'nın Çamlıdere ilçesinin girişinde yer alan ahşap heykeller, iki gün üst üste saldırıya uğrayarak tahrip edildi. Saldırganların belediyeyi arayıp "bu putlarınızı kaldırın" dediği öğrenildi.

Ankara'da gericiler ahşap heykellere saldırdı: Putlarınızı kaldırın

Ankara’nın Çamlıdere ilçesinin girişinde yer alan ahşap heykeller, iki gün üst üste saldırıya uğrayarak tahrip edildi.

Saldırganların belediyeyi arayarak ‘bu putlarınızı kaldırın’ dediklerini belirten Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, “İlk defa böyle bir olayla karşılaştık, şaşırdık” dedi. Heykellere saldıran biri kadın üç kişinin kamera görüntülerinden tespit edildiğini belirten Başkan Can, yaşanan olayla ilgili şunları söyledi:

‘BU PUTLARINIZI KALDIRIN’ TELEFONU

Hürriyet’ten Murat Yılmaz’ın haberine göre Başkan Can, “İlk saldırı cuma, ikinci saldırı pazar günü meydana geldi. 7 yıl önce ağaçtan yapılmış bu figürler ilçenin girişinde duruyordu. İlgi çekiyordu, Çamlıdere’ye gelenler fotoğraf çektiriyordu. Toplamda 30 tane, hepsini kırmışlar. İlk saldırıdan sonra belediyeyi aramışlar, ‘bu putlarınızı kaldırın’ demişler. Yapanların geldikleri araç kameradan tespit edildi. Ankara plakalı bir araçla gelmişler. Çamlıdereli değiller, Eskişehir’de ikamet ediyorlarmış. İki erkek bir kadın.” ifadelerini kullandı.

‘BEN DE KARŞIYIM’ DEDİ

“Maalesef Türkiye’de de, Ankara’da da, Çamlıdere’de de bir takım zihniyetler bizim yaptığımız bu doğal ahşap heykellere put gözüyle bakıyorlar.” diyen Can, “İlçede de büyük tepki var. Sosyal medyada binlerce yorum yapıldı. Bu tür zihniyetteki insanların aklını başına almalarını sağlamak için elimizden ne gelirse yapacağız. Ben bunlardan daha fazla putlara karşıyım. Çamlıdere bir hoşgörü ilçesidir.” ifadelerini kullandı.