Ankara'da avukatlara ikinci saldırı

Baro başkanları ve avukatlar Ankara girişinde yağmur altında bekleyişini sürdürürken, avukatlara polis müdahalesi gerçekleşti. Müdahalede avukatlar, polisler tarafından yerlerde sürüklenerek, tekmelendi.

Ankara'da avukatlara ikinci saldırı

Türkiye’nin her yerinden “savunma yürüyüşü” yapan baro başkanlarının Ankara girişi Eskişehir yolunda bekleyişi devam ediyor. Polis tarafından Ankara’ya girişleri engellenen baro başkanlarının etrafı polis barikatlarıyla çevrili. Barikat içerisinde çıkan gazeteciler, baro başkanları tekrar içeri alınmıyor.

Ankara Barosu avukatlarından bir kısmı akşama doğru baro başkanlarının yanına gitmek istemesi üzerine polis tarafından engellendi. Duruma tepki gösteren avukatlar ile polis arasında gerginlik yaşandı. Bir avukatın bu sırada “müvekkillerimiz gözaltında izin verin görüşmek istiyorum” demesi dikkat çekti.

Öte yandan baro başkanlarının şantiye alanında çıkmasını isteyen Elya Center yetkililerinin de işçileri toplayarak, beklediği görüldü. Bu duruma tepki gösteren avukatlara polisin “onların özel mülkü çıkmanızı istiyorlar” demesi dikkat çekti.

Avukatların bekleyişi devam ederken, kentte sağanak yağış başladı.

AVUKATLARA MÜDAHALE

Baro başkanları ve avukatların bekleyişi devam ediyor. Yağmur yağması sırasında baro başkanlarına desteğe gelen Ankara Barosu üyelerine polis tarafından müdahale gerçekleşti. Müdahale sırasında kimi avukatlar yere düşerken, bir kısmı da polis tarafından darp edildi. Desteğe gelen avukatlar barikat arkasında duran baro başkanlarından 50 metre uzağa götürüldü. Avukatlar bu duruma tepki göstererek protesto etti. Bir kadın avukat tepkisini “kahrolsun yağmurda da saldırıyorsunuz” diye gösterdi.