Ankara'da 'asker uğurlaması'

Bu görüntüler AŞTİ'den...

Ankara'da 'asker uğurlaması'

Koronavirüs vakalarının en çok arttığı il olarak işaret edilen Ankara’da, ‘asker uğurlama’ görüntüleri hem uyarıların dikkate alınmadığını hem de önlemlerin yetersiz olduğunu gözler önüne serdi.

Ankara’daki duruma ilişkin paylaşım yapan Prof. Dr. Cankurtaran, “Ankara Wuhan oldu. 10-14 gün sokağa çıkma yasağı gelmeli. Ankara sağlık kapasitesi aşabilir. Artık hasta yatıracak yoğunbakım zorlaşıyor. Kapalı her hastane açılmalı. Özel yoğunbakımlar pandemi için açılmalı. Halkın inisiyatifine bırakmak yanlış.” demişti.

Ankara Valisi Vasip Şahin ise Ankara’da vakaların en yoğun olduğu ilçeleri “En yoğun ilçelerimizde bu sayı daha fazla karşımıza çıkıyor. Bunlar Altındağ, Mamak, Keçiören gibi… Daha sonra Çankaya ve Yeni Mahalleyi de bunlara katarak sıralama yapabiliriz” ifadeleriyle açıklamıştı.

ANKA‘nın yayınladığı Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi’nden yayınladığı ‘asker uğurlama’ görüntülerinde koronavirüs tedbirlerinin yok sayıldığı görüldü.

Görüntülerde, otobüs terminalinde yoğunluk görülürken, birçok kişinin de maskesiz olduğu görülüyor. ‘Sosyal mesafe’nin ise sıfıra inmiş durumda olduğu Ankara’da koronavirüs salgını nedeniyle Temmuz ayından itibaren asker uğurlamaları “yasaklanmıştı”.