"Ankara Wuhan oldu"

Hacettepe Üniversitesi’nden iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Mustafa Cankurtaran, artan vaka artışları ile gündemde olan Ankara için “Wuhan oldu” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün akşam Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Koca, en  vaka sayısı en yüksek olan ilin Ankara olduğunu belirterek, ”Şu an Türkiye’de vaka sayısının en fazla olduğu il Ankara. İstanbul’u iki kat oranında geçmiş durumda” ifadelerini kullandı.

Ankara için meslek odaları ve sağlık emekçilerinden gelen uyarılara bir yenisi daha eklendi. Hacettepe Üniversitesi’nden iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Mustafa Cankurtaran sosyal medya hesabından önemli uyarılarda bulundu.

Twitter’da Ankara’daki duruma ilişkin paylaşım yapan Prof. Dr. Cankurtaran’ın paylaşımı şöyle:

“Ankara Wuhan oldu. 10-14 gün sokağa çıkma yasağı gelmeli. Ankara sağlık kapasitesi aşabilir. Artık hasta yatıracak yoğunbakım zorlaşıyor. Kapalı her hastane açılmalı. Özel yoğunbakımlar pandemi için açılmalı. Halkın insiyatifine bırakmak yanlış.”

Cankurtaran, yazdıklarınada daha sonra, “Aman dikkat Ankara. Virüs aramızda. 60 yaş üstü kişiler ve onların yakınları daha da dikkat etmeli. Şehrimiz şu an en çok Corona hastası olan yer. Atlatacağız bu zor günleri. Maksimum dikkat, özen lütfen. Her yaş dikkat etmeli.” ifadelerini ekledi.