Ankara ve İstanbul'un yeni başsavcıları belli oldu

Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi bugün toplandı. Toplantı neticesinde çok sayıda hakim ve savcının görev yerlerinin değiştirilmesine karar verildi.

Ankara ve İstanbul'un yeni başsavcıları belli oldu

Hakimler ve Savcılar Kurulu ( HSK) 1. Dairesi Halil Koç başkanlığında sabah saatlerinde mazeret kararnamesine son şeklini vermek için toplandı. Toplantı neticesinde çok sayıda hakim ve savcının görev yerlerinin değiştirilmesine karar verildi.

İrfan Fidan’ın Yargıtay üyesi seçilmesi nedeniyle boşalan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Adalet Bakan Yardımcısı Şaban Yılmaz atandı.

Yüksel Kocaman’ın Yargıtay üyesi seçilmesi nedeniyle boşalan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı görevine ise Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça atandı. Akça’dan boşalan Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı görevine ise Gökhan Karaköse getirildi.

AHMET AKÇA KİMDİR?

1999 Yılı Temmuz ayında Tavşanlı Cumhuriyet Savcısı olarak göreve başlayan Akça sırasıyla; Reşadiye, Batman, Karaman, Şişli ve İstanbul Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulundu. 2012 Yılında Yargıtay Cumhuriyet Savcısı olarak atandı. Dört yıllık bir görevin sonunda Haziran 2016 Kararnamesi ile Ankara Cumhuriyet Savcısı olarak atandı. Ekim 2017’de Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine atandı. Genelkurmay Başkanlığı eksenli 15 Temmuz darbe soruşturmalarını yürüttü. 25 Temmuz 2018’de Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı’na atandı.

GÖKHAN KARAKÖSE KİMDİR?

1999 yılında Ankara Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2002 yılından itibaren sırasıyla Beyşehir, Darende, Şereflikoçhisar, Düzce ve İnebolu Savcılığı görevlerinde bulundu. 8 Kasım 2012’de Adalet Bakanlığı İç Denetim Birimi’ne İç Denetçi olarak atandı. Türkiye Ortadoğu Amme İdare Enstitüsü’nde 53. Dönem üst düzey kamu diplomasisi eğitim programını tamamladı. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini tamamladı. 27 Şubat 2014’te Türkiye Adalet Akademisi’nde daire başkanı olarak görevlendirildi. 25 Temmuz 2018 tarihli HSK kararnamesi ile Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı’nda atandı. HSK 1. Dairesi’nin 4 Temmuz 2019 tarihli kararı ile Türkiye Adalet Akademisi Danışma Kurulu üyeliğine seçildi.