Ankara ve İstanbul’da Suruç anmalarına polis saldırısı

Ankara ve İstanbul'da, Suruç Katliamı'nda hayatını kaybeden 33 kişiyi anmak isteyenlere polis müdahale etti, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Ankara ve İstanbul’da Suruç anmalarına polis saldırısı

IŞİD’in 20 Temmuz 2015’te Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleştirdiği canlı bomba saldırısı sonucu yaşamını yitiren 33 kişiyi anmak için Ankara’da bir araya gelenler polis saldırısıyla karşılaştı.

Atatürk Bulvarı üzerinde “Suruç İçin Adalet, Herkes İçin Adalet” pankartı açanların etrafı polisler tarafından sarılarak, gazetecilerin ve yurttaşların çekim yapması engellendi. Birçok kişi darp edilerek gözaltına alınırken, bir kişinin burnunun kırıldığı belirtiliyor. Yaşananlara tepki gösteren engelli bir genç de polis tarafından gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı‘nın haberine göre, diğer yandan Meşrutiyet Caddesi’nin Konur Sokak ile kesiştiği yerde de gençler açtıkları pankart ile yürümek istedi. Önleri çevik kuvvet polisleri tarafından kesilen kitleye polis biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti, grup darp edilerek gözaltına alındı.

KADIKÖY’DE DE SALDIRI

Katliamda yaşamını yitirenler için İstanbul Kadıköy’de düzenlenen anma etkinliğine de polis saldırdı. Süreyya Operası’nın önünde açıklama yapmak isteyen kitlenin önünü kesen polis, biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Polis 5 kişiyi gözaltına aldı. Müdahalenin ardından Kadıköy Eğitim-Sen önünde toplanan gençlik örgütleri burada basın açıklaması yaptı.