Ankara Üniversitesi'nden 'koronavirüs videosu'na ilişkin açıklama

Ankara Üniversitesi, kendisine bağlı tıp fakültesi olan İbni Sina Hastanesi'nde çekildiği öne sürülen videoyla ilgili açıklamada bulundu.

Ankara Üniversitesi'nden 'koronavirüs videosu'na ilişkin açıklama

Ankara Üniversitesi, sosyal medyada İbni Sina Hastanesi’nde çekildiği ileri sürülen ve bir uzman doktorun “Aslında baya kontrollü gidiliyordu ama umre işi mahvetti. Artık binleri bulmaya başladı vakalar” ifadelerini kullandığı video hakkında açıklama yaptı. Konuyla ilgili incelemenin başlatıldığı belirtilen paylaşımda Uz. Dr. G. Çınar’ın ifadelerine yer verildi.

​Maske ve malzeme kullanımı konusunda uyarılarda bulunan bir kişinin konuştuğu kamera kaydında Türkiye’deki vaka sayısının resmi makamlarca açıklandığı gibi yüz civarı değil binlerce olduğu iddia ediliyor ve durumun “fena” olduğu öne sürülerek “Umre işi bizi mahvetti. İtalya olmamayı umut ediyoruz” deniyordu.

​Konuşmanın görüntülere yansıyan kısmı şu şekilde:

“Kendinizi nasıl güvende hissedecekseniz öyle davranın ama malzemeleri çok dikkatli kullanmamız lazım çünkü görünüşe göre kötü başladık ve nasıl gideceğini bilmiyoruz. İtalya olmamayı umut ediyoruz. Aslında baya bir kontrollü gidiliyordu ama Umre işi mahvetti. Artık binlerle konuşabilirz vaka sayısını. Binleri bulmaya başladı çünkü vakalar. Söylendiği gibi öyle yüzlerde falan değiliz artık.

İstanbul çok fena, Ankara da fena başladı. Doğuda da var. Van’da da var. Kayseri’de var. Yurtdışından gelenler var. Önce kendimizi koruyacağız. Servilerde çalışacak olanlar için söylüyorum onların N95 tipi maske takmasına gerek yok ancak ne zaman ki hastaya aspirasyon gerekir o zaman…”

İSİMSİZ İMZASIZ, ‘ÖZÜR’ MEKTUBU

Görüntünün büyük gündem olması üzerine üniversite, Çınar’ın başhekimliğe hitaben yazdığı belirtilen mektubu resmi sosyal medya hesabından paylaştı. 18 Mart 2018 tarihi atıldığı görülen ve Çınar’ın adına yazıldığı halde imzasının olmadığı mektup “Toplumsal olumsuz bir algıya neden olduğum için de herkesten özür diliyorum” ifadeleriyle sona eriyor.