Ankara Barosu'ndan Sivas Katliamı hükümlüsünün cezasının kaldırılmasına tepki

Ankara Barosu, Sivas Katliamı hükümlülerinden Ahmet Turan'ın AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından cezasının kaldırılmasına tepki gösterdi.

Ankara Barosu'ndan Sivas Katliamı hükümlüsünün cezasının kaldırılmasına tepki

Ankara Barosu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sivas Katliamı hükümlülerinden ağırlaştırılmış müebbet cezası alan Ahmet Turan’ın cezasının kaldırmasına tepki gösterdi. Barodan yapılan açıklamada, “İnsan yakan bir caninin yanında taraf alan her siyasetin insanlığın da karşısında pozisyon olduğunu hatırlatırız” denildi.

Yazılı açıklamada, “Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde Madımak Oteli’ne yapılan saldırıda yazar, şair, sanatçı ve birçok aydının bulunduğu 35 insan hunharca el birliğiyle katledildi. Aradan 27 yıl geçmesine rağmen tavizsiz bir devlet politikasıyla adalet alenen tecelli ettirilmiyor. Dahası, katliamın faillerinden Ahmet Turan’ın cezası Cumhurbaşkanı tarafından affediliyor kısıtlanması gereken özgürlüğü, ulusal bir gösteriyle gözlerimizin önünde kendisine bahşediliyor” ifadesi kullanıldı.

Cezaevlerinde çok sayıda ağır hasta tutuklu ve hükümlü varken özellikle Sivas Katliamı hükümlüsünün affedilmesi, kararın hukuki değil siyasi bir karar olduğunu ortaya koymaktadır. İnsan yakan bir caninin yanında taraf alan her siyasetin insanlığın da karşısında pozisyon olduğunu hatırlatırız.

Sivas’ta yaşananlar daha dün gibi aklımızda, yüreklerimizde ve vicdanlarımızdadır. Affetmediğimiz gibi unutmadığımızı, unutmayacağımızı ve bizim ‘dede’ olarak hitap ettiğimiz insanlarının hiçbirinin elinde benzin kokusu olmadığını gururla tüm kamuoyuna arz ederiz.