Ankara Barosu: Bu karar bir başkaldırı

Ankara Barosu yayımladığı açıklamada İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin AYM'nin kararını tanımamasına ilişkin, "Geri dönüşü olmayan bir başkaldırı ve hukuk devleti olmadığımızın açık bir ilanıdır." ifadeleri ile tepki gösterdi.

Ankara Barosu: Bu karar bir başkaldırı

Ankara Barosu, yerel mahkemenin AYM’nin Enis Berberoğlu hakkında verdiği yeniden yargılama kararını tanımamasına dair bir açıklama yayımlayarak, “Türk Milleti adına karar veren mahkeme hakimlerinin, Anayasa’nın 153. maddesini yok sayan bu kararı, geri dönüşü olmayan bir başkaldırı ve hukuk devleti olmadığımızın açık ilanıdır.” ifadelerini kullandı.

Ankara Barosu’nun yayınladığı açıklamanın tamamı ise şöyle:

“İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Anayasa Mahkemesi’ni tanımadığını ilan ettiği kararı, hukuk tarihimize kara bir leke olarak geçtiği gibi hukuksal çürümenin artık görmezden gelinemez somut ürünüdür.

Türk Milleti adına karar veren mahkeme hakimlerinin, Anayasa’nın 153. maddesini yok sayan bu kararı, geri dönüşü olmayan bir başkaldırı ve hukuk devleti olmadığımızın açık bir ilanıdır.

Bireylerin hukuka inançlarını, içinde bulundukları topluma olan sosyal bağlarını; yargıçlık mesleğinin varlık sebeplerini çiğneyerek yok etmeye çalışanlar ve buna güç verenlere hatırlatıyoruz; ayarını bozduğunuz kantar gün gelir sizi de tartar.”