Ankara Barosu Başkanı: 18 bin 600 avukatın seçme ve seçilme hakkı gasp edildi

Bugün gerçekleşecek Ankara Barosu Genel Kurulu’nun İçişleri Bakanlığı genelgesi sonucu ertelenmesiyle ilgili açıklama yapan Baro Başkanı Erinç Sağkan, "Ankara’daki 18 bin 600 avukatın seçme ve seçilme hakkı gasp edildi" ifadelerini kullandı.

Ankara Barosu Başkanı: 18 bin 600 avukatın seçme ve seçilme hakkı gasp edildi

Ankara Barosunun bugün Bilkent Odeon’da yapılacak olan Genel Kurulu, İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 1 Aralık’a kadar ertelenmesiyle ilgili Baro Başkanı Sağkan ve başkanlığa aday olan Bülent Teoman Özkan açıklamalarda bulundu.

Baro Başkanı Erinç Sağkan, “Ankara’daki 18 bin 600 avukatın seçme ve seçilme hakkı gasp edildi” ifadelerine yer verirken, başkanlığa aday olan Bülent Teoman Özkan ise ” Barolar Birliği’nin başkanı olan kişi bu politikanın mimarıdır” dedi.

“AVUKATLARIN SEÇME VE SEÇİLME HAKKI  GASP EDİLDİ”

Bugün Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan ve Genel Kurul’da başkanlığa adaylığını koyan isimler Bilkent Üniversitesi içindeki Odeon’a alınmadı. Üniversite kampüsünün kapısında bekletilen başkan adayları ve mevcut Baro Başkanı Sağkan polis tarafından engellendi.

Sağkan, burada yaptığı açıklamada “Ankara’daki 18 bin 600 avukatın seçme ve seçilme hakkı gasp edildi. Bir hukuk devleti olmaya çalışırken kanun devleti bile olamadık. Kanundaki açık hüküm il hıfzıssıhha kararıyla, baronun en yüksek karar organının toplanması engellendi” dedi.

Avukatların konuşmasının engellenemeyeceğini belirten Sağkan, “Bizler dönemin iktidarına değil iktidarını tahakküme çevirmeye çalışan her döneme karşıyız” ifadelerini kullandı.

“BAROLAR BİRLİĞİ’NİN BAŞKANI BU POLİTİKANIN MİMARI”

Sağkan’ın ardından Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar (ÖÇAV) Grubu’nun Ankara Barosu Başkan adayı olan Bülent Teoman Özkan, Ankara’da ikinci baronun kurulması için yeterli imza toplanamadığını hatırlatarak, “Süreci uzatmak için hukuksuz şekilde genelge ile süreci uzattılar. Barolar Birliği’nin başkanı olan kişi bu politikanın mimarıdır” diye konuştu.

“VİRÜS SADECE AVUKATLARDA MI ETKİLİ?”

Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yaptıkları itirazın reddedilmesini eleştiren Özkan, “YSK’nin kararı sendikalar ve siyasi partiler genel kurullarını yapabilir, barolar genel kurullarını yapamaz şeklinde. Niye? Virüs sadece avukatlarda mı etkili? Veya siz bu pandemi döneminde sadece avukatları mı korumak istiyorsunuz? Tabii ki böyle bir gerekçesi olamaz” diyerek trajikomik bir durumla karşı karşıya olduklarını söyledi.