Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinden dekanlığa 'Bülent Yücel' tepkisi

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, Dr. Bülent Yücel'in dekanlık yönetimince hukuksuz bir şekilde Anayasa Hukuku anabilim dalı başkanlığı görevinden alınması ve kendisine yüklenen derslerden de ilişiğinin kesilmesi nedeniyle bir eylem düzenlediler.

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinden dekanlığa 'Bülent Yücel' tepkisi

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde geçtiğimiz günlerde, Dr. Bülent Yücel’in dekanlık yönetimince hukuksuz bir şekilde Anayasa Hukuku anabilim dalı başkanlığı görevinden alınması ve kendisine yüklenen derslerden de ilişiğinin kesilmesi öğrenciler arasında büyük tepkiye neden olurken, Hukuk Fakültesi öğrencileri, yaşanan bu sürece tepkilerini göstermek için fakülte bahçesinde bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Fakültenin, yeni gelen dekanlık yönetimiyle birlikte adının birçok skandalla kamuoyunun gündemine düşmesi ve son olarak Dr. Bülent Yücel’in şahsına uygulanan bu hukuksuz idari işlem karşısında öğrenciler, özel güvenlik biriminin yoğun baskısı altında, kısa bir konuşmanın ardından  toplu bir şekilde dilekçelerini dekanlık odasına bırakarak eylemi sonlandırdılar.