'Anadolu Ajansı'nı iftira makinesine dönüştürdün'

"Müdür! Sen Fetullah Gülen karpuzu içinde büyüyüp yetiştirildin. Devletin yani milletin Anadolu Ajansı'nı, iftira makinesi haline dönüştürdün."

'Anadolu Ajansı'nı iftira makinesine dönüştürdün'

Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru, Anadolu Ajansı’nın kendisinin de hapis cezası aldığını Sözcü davasına ilişkin hazırladığı haberde dosyada olmayan ‘tanıklar ve ifadelerin’ eklendiğini belirtti.

Haberin İngilizce halinde bu yöntemin kullanıldığını dile getiren Doğru, “Müdür! Türk halkını aldatamadın, aklınca İngilizleri mi aldatacaksın! Müdür! Sen Fetullah Gülen karpuzu içinde büyüyüp yetiştirildin. Devletin yani milletin Anadolu Ajansı’nı, iftira makinesi haline dönüştürdün. Işığımız gözüne dursun!” satırlarını yazdı.

Necati Doğru’nun yazısından bir bölüm şöyle:

“Müdür Şenol Kazancı, bütün bu olana bitene rağmen AA’nın başında tutulmaya devam ediyor. Bu Müdürün başında bulunduğu AA, bu kez de benim de, yazımdan dolayı, 3 yıl 6 ay 15 gün hapse mahkum edildiğim Sözcü davasının haberi içine yine pis algı avcılığı, iğrenç bir yalan, vicdansız leke, hile ve hurda yapıştırmaya kalkıştı. İngilizce yazılmış haber metnine dosyada olmayan ‘tanıklar ve ifadeler’ ekleyerek dünyaya duyurdu.

Müdür!

Bu milletin ışığı.

Senin gözüne dursun.

Hem de dizine dursun.

Bu millet elektrik ışığı kullanıp karanlıkları aydınlatıyor. Elektrik ışığını kullanırken de vergiler veriyoruz. O vergiler toplanıyor AA’ya bütçe oluyor, sen de bu bütçeden yüklü maaşlar alıyorsun. Çocuğunu bu parayla büyütüyor, okutuyorsun. Yani milletin ışığı ile geçiniyorsun.

Gözüne dursun.

Dizine dursun.

Müdür!

2.5 yıl yargılandık.

7 celse hakimlerin ve savcıların önüne çıktık. Bu 7 celsenin hiçbirinde bize ‘daha önce FETÖ ile bağlantısı olan 3 tanık var. 3 tanığı dinledik. Aleyhinize somut şu deliler var’ denmedi.

Müdür!

Mahkemede hakimler, savcılar bize ‘3 tanık var, aleyhinizde somut şu belgeleri sundular’ demediği halde ve dosyada kod ismiyle verilmiş bir ifade bulunmadığı halde başında tutulduğun AA, İngilizce habere iğrenç ve pis yalanı koydu.

Müdür!

Türk halkını aldatamadın, aklınca İngilizleri mi aldatacaksın!

Müdür!

Sen Fetullah Gülen karpuzu içinde büyüyüp yetiştirildin. Devletin yani milletin Anadolu Ajansı’nı, iftira makinesi haline dönüştürdün.

Işığımız gözüne dursun!”