Amphan Kasırgası nedeniyle Hindistan ve Bangladeş'te ölü sayısı 84'e yükseldi

Amphan Kasırgası etkili olduğu Bangladeş ve Hindistan'da ölü sayısı 84'e yükseldi.

Amphan Kasırgası nedeniyle Hindistan ve Bangladeş'te ölü sayısı 84'e yükseldi

Hindistan ve Bangladeş’i vuran Amphan Kasırgası sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 84’e yükseldi.

Bengal Körfezi’ne ulaşan kasırganın hızı saatte 185 kilometreye ulaştı. Fırtına nedeniyle oluşan dalga yüksekliği ise 5 metreye ulaştı. Kasırganın vurduğu pek çok noktada şiddetli rüzgar sonucu araçlar sürüklendi. Ağaçlar ve elektrik direkleri devrildi. Bazı bölgelerde de elektrik kesintileri yaşanırken kasırganın etkili olduğu her iki ülkede de binlerce kişi evlerini kaybetti.

Kasırga nedeniyle hayatını kaybeden 84 kişiden 72’sinin Hindistan’da, 12’sinin ise Bangladeş’te olduğu belirtildi. Hindistan’daki can kayıplarının çoğunun Batı Bengal eyaletinde yaşandığı öğrenildi.

Hindistan ve Bangladeş’te 3 milyon kişi yaşadıkları bölgelerden tahliye edilerek güvenli alanlara yerleştirildi. Toplu tahliyeler, son dönemde dünya genelinde olduğu gibi Hindistan ve Bangladeş’te de etkili olan koronavirüs salgında ilan edilen karantina gölgesinde gerçekleştirildi.

Hindistan’ın Odisha eyaleti Özel Yardım Komiseri Pradeep Jena, ekiplerin kasırgada hayat kurtarmak ile koronavirüs salgınında hayat kurtarmak arasında denge kurmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Koronavirüs ve sosyal uzaklaştırma önlemleri kitle tahliyelerini daha zor hale getirdi ve sığınma evleri tam kapasiteye kullanılamadı.