"Ameliyathane koridorları bile yoğun bakıma dönüştürüldü"

'Rekorlar kırıyor olabiliriz.' diyen Prof. Dr. Ünal, "Gaziantep'ten, Diyarbakır'dan 'hastalarımıza yer bulun' diye arayanlar var. Şu an yoğun bakımlarda yer yok" ifadelerine yer verdi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal, koronavirüs salgınındaki artışına dikkat çekerek yoğun bakımlarda yer kalmadığını söyledi.

BAKANLIĞA ŞEFFAFLIK ÇAĞRISI

Prof. Dr. Ünal, açıklanan verilerle yaşadıklarının uyumlu olmadığını belirterek, “Rekorlar kırıyor olabiliriz. Bunlar dünya rekoru mudur, gezegenler arası rekor mudur bilmiyorum. Çünkü veri yok. Veri olmayınca da ne durumdayız ne yapabiliriz bir şey diyemiyoruz. Bundan sonraki süreçte Sağlık Bakanlığı’nın durumu şeffaf şekilde açıklaması gerekir” ifadelerini kullandı.

YER KALMADI

Habertürk TV canlı yayınında konuşan Ünal, yoğun bakımlarda yer olmadığını, ameliyathanelerin değil ameliyathane koridorlarının bile yoğun bakıma dönüştürüldüğünü belirtti.

“Bu koşullarda iyi bir tedavi uygulanamaz” diyen Prof. Ünal şöyle konuştu:

“Benim üniversitemde yer yok. Diğer hastanelerde de yer kalmadı. Gaziantep’ten, Diyarbakır’dan ‘hastalarımıza yer bulun’ diye arayanlar var. Şu an yoğun bakımlarda yer yok”

Bilim Kurulu tutanaklarının da açıklaması gerektiğini ifade eden Ünal, şeffaf davranılması halinde sorunların daha kolay çözüleceğini söyledi.