Altyapı Fanzin’in 7. sayısı çıktı!

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrencilerinin çıkardığı Altyapı Fanzin'in 7. sayısı "Kazandık!" manşetiyle çıktı.

Altyapı Fanzin’in 7. sayısı çıktı!

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrencilerinin çıkardığı Altyapı Fanzin bahar dönemini “Kazandık!” manşetiyle karşıladı. Üniversitenin üretimsizliğine karşı olarak yayın hayatına başlayan Altyapı Fanzin, 7. sayısı ile İktisat Fakültesinde okurlarına ulaşmayı bekliyor.

Üniversiteye ve memlekete dair bir dizi gündemi konu alan Altyapı Fanzin yeni sayısında:

Katar’a, Bakan’a peşkeş: Kanal İstanbul başlıklı yazı; tartışması bitmeyen bir proje olan Kanal İstanbul’un yapılmasının esas amacının, bu sistemin çıkarları doğrultusunda kar ve rant olduğunu ele alıyor.

Sefalet Rakamı Açıklandı: Bu Çark Böyle Dönmeyecek Arkadaş! başlıklı yazı, 2020 yılı asgari ücretinin açıklanması üzerine bir kez daha bu sistemin ve iktidarın, emekçiden değil sermayeden yana olduğunu konu alıyor.

Dönemi Kazanımla Kapattık! başlıklı yazı, yemekhane gündeminde İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin örgütlü gücü ile elde edilen kazanımı ele alıyor.

Milli Ol(a)mayan Otomobil başlıklı yazı, yerli diye tanıtılan TOGG otomobilinin, parçaları için kimlerle görüşüldüğünü bir kez daha ortaya koyuyor.

Nedir: Vergi başlıklı yazı; verginin, esas tanımından ne kadar uzak harcamalara konu olduğunu ve vergiden kaçınma adıyla gündemde olan Kızılay-Ensar-Türken üçgenini ele alıyor.

Son olarak ise Fransa Grevi ve Batı Ülkelerindeki Genel Durum başlıklı yazı; Fransa’daki eylem hareketliliğini ve devam etmekte olan grevi konu alıyor.