Altun'dan 'Türkçe Kuran'a: O karanlık günlere hiçbir zaman dönülmeyecek

Kuran'ın Türkçe okunmasına tepki gösteren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye ne pahasına olursa olsun özlemini çektiğiniz o karanlık günlere hiçbir zaman dönmeyecektir." dedi.

Altun'dan 'Türkçe Kuran'a: O karanlık günlere hiçbir zaman dönülmeyecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen Şebiarus Töreni’nde Kuran’ın Türkçe okunmasına Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan “tepki” geldi.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Altun, “Hoşgörü denildiği zaman akla ilk gelen bu toprakların sönmeyen kandili Hazreti Mevlana’nın vuslat gecesinde, ne yazık ki bizlere geçmişin kötü hatıralarını yeniden hatırlatacak kahredici bir olay vuku bulmuş, Kur’an’ı Azim’e ve Hz. Mevlana’ya büyük bir saygısızlık yapılmıştır.” dedi.

“İslam’ın kaideleri ‘hoşgörü’ kelimesi altında içi boşaltılacak değerler değildir. Bu saygısızlığa sessiz kalamayız. Bu saygısızlığın hangi hesaplarla yapıldığını çok iyi biliyoruz.” diyen Altun, “Despotik, baskıcı, yasakçı ve her türlü değerin silindiği karanlık geçmişlerini özleyenlere açıkça söylüyoruz, Türkiye ne pahasına olursa olsun özlemini çektiğiniz o karanlık günlere hiçbir zaman dönmeyecektir.” ifadelerini kullandı.