Altınok: ABD ve NATO'ya sarılmamalıyız, denge politikasında ısrarcı olmalıyız

"Evet, Esad'ın kontrol noktalarımıza saldıran askerlerinin arkasında Rusya var. Tıpkı bölgedeki PKK-YPG'lilerin arkasında ABD'nin olduğu gibi..."

Altınok: ABD ve NATO'ya sarılmamalıyız, denge politikasında ısrarcı olmalıyız

Turkuvaz grubundan Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısının ardında Rusya’nın olduğunu savundu. Altınok, yükselen Amerikancılık mesajlarına karşı ise “denge politikası” önerdi.

Altınok, “Vekâlet savaşının sürdüğü bu bölgede, göç dalgasını engellemek için Kuzey Suriye’ye giren Türkiye de sahadaki muhalifler üzerinden meşruiyetini sağlıyor. Ve bu fiili durumun bir üst seviyeye taşınıp tarafların açıkça karşı karşıya gelmesi hiç kimsenin göze alabileceği bir süreç değil.” diye yazdı.

Altınok, “Kaldı ki at izinin it izine çoktan karıştığı, ABD’nin ve Rusya’nın yanı sıra İran istihbaratının da operasyon yaptığı saha, ağır bedeli olacak refleksi çıkışlara zemin hazırlamaya müsait. Rusya’da askeri bürokrasiye ne kadar ‘hâkim’ olduğunu bilmediğimiz Putin’le kavgaya tutuşup, Türkiye’yi yeniden kucağındaki eski yerine oturtmaya çalışan ABD’ye ve NATO’ya sarılmamıza neden olacak çıkışlardan uzak durmalıyız. Denge politikasında ısrarcı olmalıyız. Biliyorum, acılı günlerde soğukkanlı, rasyonel tespitlerin pek alıcısı olmuyor ama gerçekler ve imkanlar bunlar.” ifadesini kullandı.

‘KÜÇÜK ENİŞTE’NİN AMERİKANCILIĞI

Altınok şu dikkat çekici satırları yazdı:

“FETÖ’nün bir süredir uykuya yatıran ve son aylarda yeniden aktifleşen Twitter trolleri anında devreye girdiler.
Sahadaki unsurların bile ne olup bittiğini anlamakta güçlük çektiği o karambolde, sınır ötesindeki birliklerin işini zorlaştıracak manipülatif bilgileri yaymaya başladılar. İçerideki panik havasını körüklediler.

Her zamanki gibi yanlarında, bir anda “Mehmetçiğin canını düşünen yurtsever” pozları kesmeye başlayan PKK’lılar vardı.

Tabii ki, şehit haberleri gelir gelmez Esad’dan önce Türkiye’yi suçlamaya başlayan bir kısım İslamcı’yı da unutmamak lazım… Çünkü Suriye’de Obama’ya ilişip sürüklendiğimiz dönemin mimarlarından olan küçük eniştenin ve gazetecilerinin de dahil olduğu bu cephenin “Amerikancılığı” tek kelimeyle ibretlik.

Evet, Esad’ın kontrol noktalarımıza saldıran askerlerinin arkasında Rusya var. Tıpkı bölgedeki PKK-YPG’lilerin arkasında ABD’nin olduğu gibi…”

Sözcü ve Karar gazetelerinden yükselen sesler ise şöyleydi: