Altın Koza’nın bu yılki jüri başkanı Füsun Demirel oldu

Altın Koza Film Festivali’nin jüri üyeleri açıklandı. Festivalin jüri başkanı Füsun Demirel oldu.

Altın Koza’nın bu yılki jüri başkanı Füsun Demirel oldu

27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin jüri üyeleri belli oldu. Başkanlığını oyuncu Füsun Demirel’in üstlendiği festival jürisi görüntü yönetmeni Feza Çaldıran, oyuncu Damla Sönmez, yönetmen Seren Yüce, müzisyen Can Atilla, yazar Ayfer Tunç ve sinema yazarı Sevin Okyay’dan oluşuyor.

14-20 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek Altın Koza Film Festivali’nin içeriği pandemi tedbirleri kapsamında “Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması” ve “Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması”yla sınırlandırıldı. Bu yarışmalardaki finalistler ilerleyen günlerde açıklanacak. Altın Koza Ödülleri ise Eylül ayında düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. “Altın Koza Yaşam Boyu Onur Ödülleri” ve “Orhan Kemal Emek Ödülleri” ise aynı törende sahiplerine takdim edilecek.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, covid-19 önlemleri kapsamında festivalde bu yıl şehir dışından konuk ağırlanamayacağını, izleyicilerin festival filmlerini çevrimiçi olarak izleyebileceklerini, ayrıca Adana’da pandemi koşulları gözetilerek hazırlanacak bir salonda yarışma filmlerinin gösterimlerinin yapılacağını açıkladı.

27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin yürütme kurulu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından davet edilen isimlerden oluşuyor. Menderes Samancılar’ın başkanlığını üstlendiği yürütme kurulunda Nebil Özgentürk, Kadir Beycioğlu, İsmail Timuçin ve Gökhan Mutlay yer alıyor.