Almanya'nın büyük korona hatası

Almanya'nın Bavyera eyaletinde yurtdışından dönenlere uygulanan Covid-19 testinin sonucu hemen ulaştırılmadığı için testi pozitif çıkan 900 kişi günlerce günlük yaşantısına devam etti, karantinaya alınmadı.

Almanya'nın büyük korona hatası

Almanya’nın Bavyera eyaletinde yurtdışından dönenlere uygulanan Covid-19 testinin sonucu hemen ulaştırılmadığı için testi pozitif çıkan 900 kişi günlerce günlük yaşantısına devam etti, karantinaya alınmadı.

Almanya’nın Bavyera eyaletinde yurt dışından dönenlere, gönüllülük esasına göre uygulanan Covid-19 testinde büyük hata yapıldı. Bavyera makamları, yaklaşık 44 bin kişiye ait test sonuçları hızlı bir şekilde test sahiplerine ulaştırılmadığı için, bu testler sonucu koronavirüs pozitif olduğu tespit edilen 900 kişinin kendi durumundan haberdar olmadığını bildirdi.

Olayın ortaya çıkması ile Almanya içindeki bir seyahat programını iptal ederek Bavyera’ya dönen, Eyalet Başbakanı Markus Söder, “Burada büyük bir hata yapılmıştır, hem de çok büyük” ifadesini kullandı. Perşembe günü, Bavyera’nın başkenti Münih’te olayla ilgili yapılan kriz toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Söder, bu hatanın stratejide değil olayın uygulamasında yaşandığını dile getirerek, “bunun için sadece özür dileyebiliriz” dedi.

Ülkenin dört bir yanına dağılan 900 pozitif vakanın binlerce kişiyle temas ettiğinden ve hastalığı yaydığından endişe ediliyor.