Almanya'dan Erdoğan'a tepki: Macron'a saldırıları yeni bir 'dip nokta'

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Macron açıklamalarına Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve Almanya Başbakanı Merkel'den tepki geldi.

Almanya'dan Erdoğan'a tepki: Macron'a saldırıları yeni bir 'dip nokta'

Almanya Başbakanı Angela Merkel, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hakkındaki sözlerini kınadı. Merkel’in sözcüsü, “Başbakan Merkel, Erdoğan’ın Macron hakkındaki karalayıcı sözlerini kınıyor” dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da Macron hakkındaki sözlerinden ötürü AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kınadı.

Berlin’de Erdoğan-Macron gerginliğine ilişkin açıklamalarda bulunan Maas, Erdoğan’ın Macron’a yönelik ‘saldırılarını’, ‘yeni bir dip nokta’ olarak nitelendirdi.

Almanya’nın radikal İslamcılarla mücadelede Fransa ile dayanışma içinde olduğunu ifade eden Maas, Fransa’nın Ankara Büyükelçisi’ni istişarelerde bulunmak üzere geri çağırmasını da ‘büyük bir anlayışla karşıladığını’ söyledi.

Maas, İslamcı terörle mücadelenin ırkçılık ve İslamofobi ile aynı kefeye konulmaması gerektiğini belirterek, bunu yapan herkesin ‘sorumsuz’ olduğunu ve ‘toplumu bölmek isteyenlerin amacına hizmet ettiğini’ ifade etti. Maas, “Biz bunu kabul etmeyeceğiz” dedi.