Almanya'da koronavirüs tedbirleri 10 Ocak'a kadar uzatıldı

Robert Koch Enstitüsü'nün verilerine göre Almanya'da son 24 saat içerisinde koronaya bağlı ölüm vakası sayısı 487 olarak kaydedilirken, 17 bin 270 yeni vaka tespit edildi.

Almanya'da koronavirüs tedbirleri 10 Ocak'a kadar uzatıldı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, koronavirüs kısıtlamalarının 10 Ocak’a kadar uzatıldığını açıkladı.

Merkel, eyalet başbakanlarıyla video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Eyalet yönetimleriyle Covid-19 kısıtlamalarını 10 Ocak’a kadar uzatma kararı aldık. Prensip olarak şu ana kadar kısıtlamalarda ne geçerliyse bunlar devam edecek” ifadelerini kullandı.

“BULAŞ ORANI HALA ÇOK YÜKSEK”

Toplantının ardından düzenlenen basın açıklamasında ilk sözü alan Merkel, bulaşma oranlarının halen çok yüksek olduğunu ve oranları düşürmek için yoğun bir çaba sarf ettiklerini söyledi. Merkel, tüm mevcut korona önlemlerinin tatil günlerindeki gevşeme dışında 10 Ocak’a kadar uzatılacağını bildirdi. Başbakan Merkel, “Bremen, Hamburg, Saarland, ve Aşağı Saksonya’da olumlu gelişmeler var. Fakat Saksonya’da ve Thüringen’de aksine artış söz konusu. Temasları olabildiğince azaltmak çok önemli. Çünkü virüs aldatılamaz” ifadelerini kullandı.

Merkel’e göre 2021 ‘in ilk çeyreğinde Almanya, BioNTech ve Moderna şirketlerinden 7 milyon doz aşı alacak. Bunların güvence altına alındığını söyleyen Merkel, kişi başına 2 aşı yapılması gerektiğinin de altını çizdi.

Almanya’da federal hükümet ile eyalet temsilcileri, 4 Ocakta tekrar bir araya gelerek pandemi tedbirlerinin geleceği hakkında yeni kararlar alacak.

Robert Koch Enstitüsü’nün verilerine göre Almanya’da son 24 saat içerisinde koronaya bağlı ölüm vakası sayısı 487 olarak kaydedilirken, 17 bin 270 yeni vaka tespit edildi.