Almanya'da iki kafeye silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Almanya'nın Hanau kentinde iki kafeye düzenlenen silahlı saldırı sonucu çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

Almanya'da iki kafeye silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Amanya’nın Hessen eyaletindeki Hanau kentindeki iki ayrı nargile kafeye silahlı saldırı düzenlendi.

Güney Hessen Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, saldırı Heumarkt ve Kurt Schumacher caddeleri üzerindeki iki ayrı yerde gerçekleşti.

Saldırıda ilk belirlemelere göre 8 kişinin hayatını kaybettiği ve 5 kişinin de ağır yaralı olduğu bildirildi. Ölü sayısının daha sonra 11’e yükseldiği aktarıldı.

TÜRKLERİN GİTTİĞİ MEKAN

Polis, yerel saatle 22.00 sularında gerçekleşen saldırılarla ilgili arka planın henüz bilinmediğini kaydetti.

2 kişi olduğu belirtilen saldırganların yakalanmasına çalışıldığı belirtildi.

NTV‘nin aktardığına göre görgü tanıkları, saldırı sırasındaki panik anında kafede Türkçe konuşan müşterilerin olduğunu öne sürdü.

‘1 SALDIRGAN ÖLÜ BULUNDU’

Alman güvenlik güçlerinin 2 kişi olduğu belirtilen ve koyu renk bir araçla kaçan saldırganları yakalama çalışmaları sürerken, saldırganlardan birinin evinde ölü bulunduğu belirtiliyor. Saldırganın ırkçı sağ bir ideolojik motivasyona sahip olduğu öne sürülüyor.

Bild gazetesi saldırganın adının Tobias R. olduğunu ve arkasında saldırıyı üstlendiği bir yazı bıraktığı haberini geçti. Habere göre saldırgan yazıda “Almanya’dan sınırdışı edilmesi mümkün olmayan bazı halkların yok edilmesi gerektiğini” ifade etti. Saldırganın ayrıca YouTube’a da saldırı öncesinde “Amerikalılara kişisel bir mesaj” adı altında İngilizce bir video yüklediği belirtiliyor. Saldırgan bir ofiste kayda aldığı mesajında ABD’de gizli askeri üslerin bulunduğunu, çocukların buralarda istismar edildiğini, işkenceye uğradığını ve öldürüldüğünü söylüyor.