Almanya Yunanistan’a polis desteğine hazırlanıyor

1 haftadan devam eden sığınmacı akını sonrası Yunanistan-Türkiye sınırında görev yapan Alman polislerin sayısı arttırılacak

Almanya Yunanistan’a polis desteğine hazırlanıyor

Almanya’nın eyaletlerinden Kuzey Ren-Vestfalya (KRV), Yunanistan-Türkiye sınırının güvenliğine katkıda bulunmak için bölgede görev yapan polis sayısını artırmayı hedeflediği öğrenildi.

DW Türkçe‘nin aktardığı ve Alman haber ajansı dpa‘nın KRV hükümetine yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre KRV Eyalet Başbakanı Armin Laschet, konuyu bugün Berlin’de bir araya geleceği Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüşecek. Hazırlanan plana göre Laschet, Türkiye sınırında görev yapan Alman polis sayısını kısa vadede altıdan 12’ye çıkarmayı, daha sonra da bu sayıyı birkaç misli artırmayı istiyor.

“2015 TEKRARLANAMAZ”

Habere göre Almanya Başbakanı Angela Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) genel başkan adaylarından ve bu göreve seçilmesi halinde olası Almanya başbakan adaylarından biri olan Laschet, daha önce yaptığı açıklamada Almanya’ya yönelik, 2015 yılında yaşanan türden kitlesel bir göç olayının tekrarlanmasına izin verilemeyeceğini dile getirmişti.