Almanya: Durumun sakinleşmesi için her şeyin yapılması gerekiyor

Almanya hükümeti, İran'ın Irak'taki ABD üslerine saldırı düzenlemesini sert bir dille kınadı

Almanya: Durumun sakinleşmesi için her şeyin yapılması gerekiyor

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı ve Savunma Bakanı Annegret Kramp Karrenbauer, yaptığı açıklamada, “Alman hükümeti adına bu saldırganlığı şiddetle reddettiğimizi ifade ediyorum” diyerek şunları kaydetti:

“Durumun sakinleşmesi için her şeyin yapılması gerekiyor. Şimdi bu sarmalı daha da yukarıya doğru çıkarmamamız gerekiyor. Hükümet olarak tüm kanalları kullanmak için mümkün olan bütün imkanları deneyeceğiz. İranlıların gerilimi daha da artırmamaları çağrısında bulunuyorum”

Karrenbauer, saldırılarda hiçbir Almanya askerinin yaralanmadığı bilgisini vererek, tüm gece ABD Savunma Bakanlığı ile temas halinde olduklarını bildirdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da yaptığı yazılı açıklamada, İran’ın, koalisyon güçlerinin de bulunduğu Irak’taki askeri üslere yönelik füze saldırısını kınadı.

İran’ı gerilimin daha fazla tırmanmasına yol açabilecek herhangi bir adımdan kaçınmaya çağıran Maas, “Durumu sakinleştirmeye çalışmak için günlerce tüm taraflarla temas halindeyiz. Herkesten bu durumda ihtiyatlı ve sakin davranması talep edildi” ifadelerini kullandı.