Alkol satışı yasağı bu akşam 21.00'de başlıyor

56 saatlik yasak boyunca tekeller kapalı olacakken, açık olan marketlerde de alkol satışı yapılmayacak.

Alkol satışı yasağı bu akşam 21.00'de başlıyor

Koronavirüs tedbiri olarak sunulan sokağa çıkma yasağına ek genelge kapsamında bu akşam 21.00’den 14 Aralık Pazartesi saat 05.00’e kadar alkol satışı yapılmayacak.

Sokağa çıkma yasağı boyunca haftasonu, bakkal, market, manav ve kuruyemişçiler saat 10.00 ile 17.00 arasında açık olacak. Yurttaşlar, araç kullanmamak kaydıyla (engelli vatandaşlar hariç) işletmelerden alkol hariç tüm alışverişlerini yapabilecek.

TEKELLER PAZARTESİ SAAT 05.00’TE AÇILACAK

Alkol satma ruhsatı bulunan tekel bayileri bu akşam saat 21.00’de kapanacak ve 14 Aralık Pazartesi saat sabah 05.00’e kadar kapalı olacak. Alkol satan marketler ise, alkollü reyonlarını kapatacak ve müşterilere alkol satışı yapamayacak.

“TARİKATLARIN BASKISI MI VAR?”

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Sözcüsü Özgür Aybaş, ise tepkilerini şöyle dile getirmişti:

“Zaten saat 22.00 sonrası satış yasasıyla uğraşırken, şimdi bir de 20.00’ye çekildi. Ayrıca hafta sonu kapanma kararı alındı. Burada eşitlik ilkesine uymayan bir durum var. Geçen hafta zincir marketlere alkol satışı serbestken bizlere yasaktı. Meslektaşlarımız dükkânlarından ters kelepçeyle götürüldü. Biz duruma tepki gösterince alkolü tamamen yasakladılar.

Ne kiramızı ödeyebiliyoruz ne başka bir şey. İntihar noktasına gelen meslektaşlarımız var. Bu konuda tarikatların baskısı mı var diye düşünüyoruz çünkü mantıklı bir açıklaması yok. Alkolle virüsün ne alakası olabilir? Virüs alkol satılan yerlere mi giriyor? Tamamen bir akıl tutulması yaşanıyor. Otoritenin insanlara nasıl yaşayacaklarını dayatması faşistçe bir tutumdur.”