Aliye Uzun: Zindaşti'ye vatandaşlık alabilmesi için ücret karşılığı aracılık ettim

Aliye Uzun, Zindaşti ile Zorlu AVM'nin açılışında tanıştığını, yatırım yapmak istediğini söylediğinde kendisini Burhan Kuzu ile bir araya getirdiğini anlattı.

Aliye Uzun: Zindaşti'ye vatandaşlık alabilmesi için ücret karşılığı aracılık ettim

Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz, Burhan Kuzu’nun ismini verdiği eski AKP Beşiktaş Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Aliye Uzun ile görüştü.

Uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’yi hâkim ve savcılara kurduğu baskısı sonucu tahliye ettirdiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan eski AKP milletvekili Burhan Kuzu’nun ismini verdiği eski AKP Beşiktaş Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Aliye Uzun, o dönem İranlı uyuşturucu baronu ile bir süre flört ettiklerini söyledi.

Uzun, Zinaşti’nin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alabilmesi için ücret karşılığı aracılık ettiğini de ifade etti.

Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz’a konuşan Aliye Uzun, Zindaşti ile Zorlu AVM’nin açılışında tanıştığını, yatırım yapmak istediğini söylediğinde kendisini Burhan Kuzu ile bir araya getirdiğini anlattı.

Saymaz’ın “Zindaşti’nin hem flörtü hem iş takipçisiymiş!” başlıklı yazısı şöyle:

“İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti’yi Türk vatandaşı olabilmesi için eski AK Parti Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu ile tanıştıran Aliye Uzun, konuştu.

Uzun, bir dönem AK Parti Beşiktaş Kadın Kolları Başkan Yardımcısı olduğunu, Kuzu ile bu vesileyle tanıştığını ifade etti. Uzun, Zindaşti ile bir süre “flört ettiklerini” ve İranlı uyuşturucu kaçakçısının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alabilmesi için ücret karşılığı aracılık ettiğini söyledi. İşte, Uzun’un açıklamaları şöyle;

Zorlu AVM’nin açılışında tanışmıştım. “Dünya çapında bir firmanın sahibiyim” dedi. Benim “Aliye’s” adlı dergim vardı, dergiden bahsettim. AK Parti’den olduğumu söyledim. Zindaşti, “Büyük yatırım yapmak istiyoruz, bir araya gelebilir miyiz?” dedi. Sunum yaptılar; kule etrafında dönen güneş enerjisi sistemleri filan… “Yapmak istediğimiz yatırım, bir milyar doların üzerinde” dedi. Sonuçta milliyetçiyim. İnsanların Türkiye’ye yatırım yapmasını istiyorum.

Teşkilatta çalıştığım için Burhan Hoca (Kuzu) ile yakın tanışıyorum; hocamı aradım. “Yatırım yapmak isteyen biri var, fiyat çok yüksek” dedim. “Hemen bir araya getir, konuşalım” dedi. Getirdik bir araya. Zindaşti, “Vatandaş olursam daha iyi yatırım yaparım” dedi. Sizden, benden iyi Türkçe konuşuyor. Annesi Hakkariliymiş. Vatandaşlık Genel Müdürlüğü, Burhan Hocama “Dosyası kabarık, kimlik veremeyiz. Siz de uzak durun” demiş. Burhan Hoca beni uyardı. Biz görüşmeyi kestik.”