Alibeyköy-Cibali tramvayı 1 Ocak'ta açılacak

Alibeyköy-Eminönü tramvay hattındaki çalışmaların tamamlandığını açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu "Alibeyköy-Cibali hattı 1 Ocak 2021'de açılacak" dedi.

Alibeyköy-Cibali tramvayı 1 Ocak'ta açılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2016’da durma noktasına gelen ve yeniden başlatılan Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı’ndaki çalışmalarda sona gelindiğini belirtti. Hattın, Cibali-Alibeyköy bölümünde test sürüşüne katılan İmamoğlu, bu kısmın 1 Ocak 2021’de hizmete alınacağını açıkladı.

İmamoğlu, test sürüşü öncesinde, Alibeyköy Durağı’ndaki Kontrol Merkezi’ni ziyaret etti. Alibeyköy Durağı’ndan tramvaya binen İmamoğlu, “Ciddi bir çalışma yapıldı. Özellikle, -1,3 kilometreydi yanlış hatırlamıyorsam- yeniden söküp yapmak zorunda kaldığımız bölümü vardı, Balat – Ayvansaray bölümünde. Ve orada ciddi bir kazık çakma işlemi yaptık. Şu anda şükürler olsun sağlıklı bir biçimde sonuna geldik. Tabii şimdilik Unkapanı Köprüsü’nden itibaren hizmet edecek. Daha sonra biz, bunu Sirkeci’ye doğru bağlayacağız. Orada, Sirkeci’den Alibeyköy’e kadar devam eden sıkı da bir peyzaj çalışmamız da var. Burada ciddi bir alanın yarışma projeleri bitti, sonuçlandı. Dört aşamalı yapıldı. Bu dört aşamalı sunumu da dün aldım. Çok keyifli,, 2021 için hedef koyduk tümünü bitirme konusunda” diye konuşu.

RAYLI SİSTEMLERDE İNTERNET İMKANI

İmamoğlu, metrolarda internet kullanımıyla ilgili soruya ise “Raylı sistemlerde internet kullanımı ile ilgili girişimlerimiz sürüyor. Bu konuda İçişleri Bakanlığı’mızdan izin talebimiz devam ediyor. Hatta sürücüsüz hatlarda bunu kullanmayla ilgili bir engelimizin olmadığı yönünde görüşlerimiz var. Daha doğrusu işin yönetmeliği buna cevaz veriyor bunu yasaklayan mantıkta. Özellikle Mecidiyeköy-Mahmutbey Hattında başlamak istediğimizi bildirdik. Şu an inceleniyor. İnşallah bunu hallederiz de bir an önce metro hatlarında da internet erişimini vatandaşlara sunarız” yanıtını verdi.