Ali Koç: Esas sıkıntıyı önümüzdeki sezon göreceğiz

Sponsorların anlaşma iptalleri için kapılarını çalmaya başladığını söyleyen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Esas sıkıntıyı önümüzdeki sezon göreceğiz." dedi.

Ali Koç: Esas sıkıntıyı önümüzdeki sezon göreceğiz

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulüple internet üzerinden yaptığı bayramlaşma programında konuştu.

Koronavirüs salgınının kulübe mensup sporcu ve çalışanlardaki etkisiyle ilgili bilgi veren Koç, “Bu süreçte, çok şükür, çok büyük bir sağlık sorunu yaşamadık. Toplamda 11 çalışanımız ve sporcumuz salgından etkilendiler. Onlar da sağlıklarına kavuştular. Sportif olarak bBütün faaliyetlerimizi durdurmak zorunda kaldık. Futbol takımımız Riva’da ilk kampını yapıyor; gruplar halinde. Bize tesislerini açtıkları için TFF’ye de teşekkür etmek istiyorum. Amatör şubelerde de yavaş yavaş çalışmalarımıza başlıyoruz. Sporcularımıza test yapıldı ve çok şükür orada da bir sıkıntı yaşamadık. Fenerbahçe Spor Kulübü, %100 olmasa da sportif faaliyetlerine başlamıştır.” dedi.

Koç, Süper Lig’in devam etmesi kararı verilmesine ilişkin ise “Futboldaki iptalin etkisi, diğer sporlar gibi olmayacaktır. Çok kolay bir karar değil. Kaotik bir ortam. Futbolu bir şekilde devam ettirmek bir şekilde sezonu tamamlamaya çalışmak çok önemli. Benim şahsi düşüncem Süper Lig ve bir alt ligin oynanması, geri kalan liglerin oynanmaması yönünde.” diye konuştu.

Salgının “spor ekonomisi”ne etkisinin ise önümüzdeki sezon beklenmesi gerektiğini söyleyen Koç, “Esas sıkıntıyı önümüzdeki sezon göreceğiz. Sponsorlar iptal için kapımızı çalmaya başladı. Kombine biletler, maç biletleri nasıl satacağız belli değil. Maçlar ne zaman seyircili oynanacak bilmiyoruz.” ifadelerini kullandı.