Ali Babacan'dan 'ittifak' açıklaması

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Millet İttifakına katılımınız söz konusu olabilir mi?" sorusuna yanıt verdi.

Ali Babacan'dan 'ittifak' açıklaması

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, liseli gençlerin siyasi parti liderlerine sorular sorduğu ‘Artık Biz Soralım’ isimli Youtube programına konuk oldu.

AKP’den istifa ettikten sonra “aktif” siyasete tekrar atılmasını “Ülkenin şartları o kadar kötüye gitmeye başladı ki çevremizden siyasete tekrar başlamam için yoğun talep gelmeye başladı. Bayağı yoğun bir baskı ve talep geldi. Bunun üzerine DEVA Partisi’ni kurduk. Şu anda da yoğun bir şekilde yeni bir Türkiye’nin hazırlığını yapıyoruz” sözleriyle açıklayan Babacan, partisinin “ittifak” tartışmalarına nasıl yaklaştığını açıkladı.

“Millet İttifakına katılımınız söz konusu olabilir mi?’ sorusunu yanıtlayan Babacan, “Açıkçası bugün için bizim ittifaklarla ilgili söyleyeceğimiz hiçbir şey yok. Bizim için çok erkendir bu. Bizim amacımız, toplumumuzun geniş kesimlerinin üzerinde ittifak kuracağı bir siyasi parti olabilmektir. Toplumun partimiz üzerindeki ittifakı bizim için çok çok önemlidir. Çünkü biz tek bir kesime, dar bir kesime hitap eden bir siyasi parti değiliz. Bir gün seçim kararı alınır, bir gün seçim önümüze gelir, o kararlar o günkü şartlara göre o zaman verilir” diye konuştu.

Babacan, HDP’ye yönelik tutumları ve son belediyelere yönelik kayyım kararları için ise “Hukuk devleti açısından bakmamız lazım. HDP, siyasi partiler yasasına göre kurulmuş bir siyasi parti. Aynı zamanda seçim kanununa göre seçime girmiş ve mecliste yer alan bir parti. Biz meselelere önce hukuk devleti perspektifinden bakıyoruz. Eğer ortada suç unsuru teşkil eden bir durum varsa yargı orada. Yargı gereğini yapar. Yapmalıdır da.” derken “Devlete yakışan hukuk devleti olmaktır. Varsa suçu, vermektir. Ama bugünkü sistemde, devlet mekanizmasıyla, Ak Parti mekanizması iç içe geçtiği için devlet artık bir parti devleti gibi davranmaya başladı. Bir partinin hizmetinde çalışan bir devlet yapısı görüyoruz şu anda maalesef. O zaman da işler karışıyor işte.” ifadelerini kullandı.