Ali Ağaoğlu'nu üzecek haber: İtibarını 'güncel'leyemedik

Ali Ağaoğlu'na "itibar" hizmeti veren firma, Manifesto'ya yazı gönderip Ağaoğlu'nun isminin de yer aldığı ve yıllar önce yayınlanmış bir haberin "güncel bilgi" içermediği gerekçesiyle kaldırılmasını istedi.

Ali Ağaoğlu'nu üzecek haber: İtibarını 'güncel'leyemedik

HABER MERKEZİ

İnşaat patronu Ali Ağaoğlu, eski sevgilisinin bundan 3 sene önce yaptığı açıklamalarıyla ilgili haberimizi kaldırmamızı istedi.

2017 yılında Manifesto’da yayınlanan haberde, Ağaoğlu’nun kendisinden 39 yaş küçük olan eski sevgilisi Duygu Su Gülpınar, ilişkisiyle ilgili yapılan eleştirilere “isyan” ettiği ve sosyal medya hesabından “Elektrik faturamı düşünürken de yoktunuz. Sakatlandığımda, düştüğümde, ağladığımda da yoktunuz”, “Şimdi olmasanız da olur. Ben ne geldiğim yeri nede kimsesizliğimi unuttum.” gibi ifadelerin yer aldığı bir paylaşımda bulunduğu belirtilmişti.

AKP döneminde semirip inşaat alanının en büyükleri arasına giren bir ismin o dönem en yakınındaki kişi olarak Gülpınar’ın sarfettiği bu sözler, haber oluşundan 3 yıl sonra Ağaoğlu’nu rahatsız etti.

“Ali Ağaoğlu’na online itibar konusunda hizmet vermekteyiz” ifadeleriyle kendisini tanıtan Clean Sheet isimli hukuk firması, sitemize yolladığı yazıda, ilgili haberin “güncel bilgi içermediği” gerekçesiyle kaldırılmasını talep etti. Yayınlanmış bir haberin her zaman için güncellik içermesi gerekiyormuş gibi ne temel habercilik mantığına ne de akla uyan bu gerekçe, pervasız para babalarının AKP döneminde nelere cüret edebildiğiyle ilgili hayli çarpıcı bir örnek oldu.

‘CLEAN’LA GETİRİLEN İTİBAR

Clean Sheet isimli firma, çalışma alanını “İnternet ortamında eskilerinizden kurtulun. Clean Sheet sizin yerinize dijital ortamlarda istemediğiniz tüm içerikleri kaynağından temizler” ifadeleriyle tanımlıyor. Firma, Ağaoğlu örneğinde olduğu gibi, “hizmet” verdiği kişilere ilişkin geçmişte çıkan haberlerle ilgili olarak internet siteleriyle iletişime geçip haberleri kaldırmalarını istiyor. Firmanın hukuk departmanı ilgili haberin yayından kaldırılmaması durumunda dava açıyor.

İşte kaldırılması talep edilen haber: