Aleyna Çakır'ın dövülerek bayıltıldığı olaya ilişkin ifadesi ortaya çıktı: 'Seni öldüreceğim' dedi, boğazımı sıktı

Ankara'da şüpheli bir biçimde hayatını kaybeden ve intihar ettiği iddia edilen Aleyna Çakır'ın, erkek arkadaşı Ümit Can Uygun tarafından dövülerek bayıltıldığı olay sonrası polise verdiği ifade ortaya çıktı.

Aleyna Çakır'ın dövülerek bayıltıldığı olaya ilişkin ifadesi ortaya çıktı: 'Seni öldüreceğim' dedi, boğazımı sıktı

4 Haziran’da Ankara Keçiören’de şüpheli şekilde hayatını kaybeden ve intihar ettiği iddia edilen Aleyna Çakır’ın, kendisine şiddet uygulayan Ümit Can Uygun tarafından bayıltılana kadar dövüldüğü olayın ardından polise verdiği ifadesi ortaya çıktı.

Ümit Uygun’u eve almadığı için kapı zilini ortak arkadaşları E.Ö.’nün çaldığını anlatan Aleyna Çakır’ın, “Kapıyı araladığımda, ikisi de kapıyı iterek zorla içeri girdi. Ümit, içeri girer girmez ‘Seni öldüreceğim, sen bittin, seni yaşatmayacağım’ diyerek, boğazımı sıktı ve yumruk attı. 20 dakika baygın kalmışım” ifadelerinde bulunduğu öğrenildi.

Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen, Keçiören ilçesindeki evinde, geçen çarşamba gecesi bornoz kuşağıyla tavana asılı halde bulundu. Genç kızın, cansız bedenini bulan erkek arkadaşı Ümit Uygun’un 17 Nisan günü bayıltana kadar dövdüğü ve bu anları da Instagram’dan canlı yayınla paylaştığı ortaya çıktı.

‘SENİ ÖLDÜRECEĞİM DİYEREK BOĞAZIMI SIKTI, YUMRUK ATTI’

DHA’da yer alan habere göre, Aleyna’nın kendisine geldikten sonra karakola giderek koruma talep ettiği ve şikayetçi olduğu, ifadesinde ise olayın detaylarını anlattığı ortaya çıktı. Aleyna Çakır’ın ifadesi şöyle:

“17 Nisan günü 04.00 sıralarında Ümit Uygun’un arkadaşı ve benim de tanıdığım E.Ö. eve geldi. Kapıyı çalıp, ‘Ümit hakkında konuşmak istiyorum’ dedi. Kapıyı araladığımda ikisi de kapıyı iterek, zorla içeri girdi. Evde arkadaşım M.A. da bulunuyordu. Ümit içeri girer girmez ‘O…. seni öldüreceğim, sen bittin, seni yaşatmayacağım’ diyerek, boğazımı sıktı ve yumruk atmaya başladı. Astım hastası olduğum için salonun ortasında bayılmışım. Yaklaşık 20 dakika kadar baygın kalmışım. Kendime geldiğimde Ümit Uygun’un beni bayılttıktan sonra yerde yatarken telefonuyla Instagram’dan canlı yayın yaptığını öğrendim. Beni tehdit eden ve hakaretler eden Ümit’ten şikayetçiyim. Koruyucu tedbirlerin alınmasını talep ediyorum.”

ÜMİT CAN UYGUN: TOKAT ATTIM, BAYILDI

Polis tarafından gözaltına alınan Ümit Uygun ise ifadesinde “Benim kız arkadaşım olur. Ayrıldık. Olay günü de arkadaşım E.Ö.’yle birlikte evine gittik. E.Ö. kapıyı çaldı. Konuşmak istediğimi söyledim. Eve bizi kendisi aldı. Eşyalarımı istedim. Vermeyeceğini belirterek, kesmeye başladı. Bu sırada tokat attım. Sinir krizine girdi ve bayıldı. Yanında bulunan kız arkadaşı M.Ö. de ‘Siz gidin ben ilgilenirim’ deyince, evden ayrıldık” diye konuştu.

‘CANLI YAYIN YAPMADIM’ DEMİŞ

Ümit Uygun, Instagram’dan canlı yayın yapıp yapmadığının sorulması üzerine de “Ben ne tehdit ve hakaret ettim. Ne de Instagram’dan canlı yayın yaptım. Öyle bir şey olmadı” dedi. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Ümit Uygun’un yaptığı canlı yayına ait görüntüler ise genç kızın intiharının ardından ortaya çıktı.

Ümit Uygun’nun yanında olan E.Ö. ise, “Ümit’in eşyalarını almak üzere gittik. Kendi rızasıyla bizi içeri aldı. Ümit, eşyalarını isteyince, tartışma çıktı. Ben darbettiğini görmedim. Sema’nın baygın şekilde yattığını gördüm. Ümit, cep telefonuyla Instagram’dan canlı yayın yapınca çok sinirlendim. Hemen evden ayrıldım. Ümit’in aracı olmadığı için ben götürdüm” şeklinde konuştu.

Öte yandan intihar olduğu iddia edilen olayın ardından olay yerinde tutulan polis tutanağında, genç kızın, boynunda bornoz kuşağı bulunduğu halde yüzüstü yatar vaziyette olduğu, elleri ile bacaklarında morluklar bulunduğu bilgisi yer aldı.