Alevi sporcuya ayrımcılık yapılması hakkında soruşturma başlatıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, 25 yaşındaki Wushu sporcusu Sadık Pehlivan’a, ‘’Alevi’’ olduğu gerekçesiyle ayrımcılık yapıldığı iddiaları hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Alevi sporcuya ayrımcılık yapılması hakkında soruşturma başlatıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, 25 yaşındaki Wushu sporcusu Sadık Pehlivan’a, Alevi olduğu gerekçesiyle ayrımcılık yapıldığı iddiaları hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Sadık Pehlivan’ın “2013’ten beri lisanslı wushu sporcusuyum. 2014 yılında milli takıma girdim. 2015’te Türkiye Şampiyonu olmama rağmen Dünya Şampiyonası’na ben değil, yendiğim kişi götürüldü. 2018 ve 2019’da aynı şekilde Dünya Şampiyonası’na gitmeye hak kazandığım halde götürülmedim çünkü Abdurrahman Akyüz, Alevi olduğum için sürekli beni dışlıyordu. Alevi olduğum halde Milli Takım kamplarında 5 vakit namaz kılmak zorunda kaldım. Bir kez sabah namazına geç kaldım diye Akyüz’ün, ‘Kâfirsin. Arkadaşlarını da kendine benzeteceksin’ şeklindeki hakaretine uğradım. İnancım yüzünden bana sürekli hakaret ediyordu” ifadelerini meclis gündemine taşıyan, CHP milletvekilleri Turan Aydoğan ve Murat Bakan ile HDP milletvekilleri Alican Önlü ve Ali Kenanoğlu, Bakan Kasapoğlu’nun yanıtlaması için sporcu Pehlivan ile ilgili Meclis Başkanlığı’na ayrı ayrı önergeler verdiler.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu‘nun haberine göre; Bakan Kasapoğlu, milletvekillerinin önergelerine, “Soru önergesine esas hususlarla ilgili olarak 19 Mart 2020 tarihinde bakanlığımız Rehberlik ve Denetim Başkanlığı tarafından soruşturma başlatılmıştır” yanıtını verdi.