Albayrak'tan doğal gaz yorumu: Artık cari fazlayı konuşacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Bugün potansiyelle birlikte cari açığı değil, cari fazlayı, döviz fazlasını konuşacağımız yeni bir dönemin başladığını şu son saat içerisindeki bilgilendirmelerle görmüş oldum." dedi.

Albayrak'tan doğal gaz yorumu: Artık cari fazlayı konuşacağız

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Karadeniz’de 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi bulunduğunu duyurmasının ardından Berat Albayrak’tan da ‘müjde’ yorumu geldi.

Erdoğan’dan sonra mikrofonu alan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Fatih Sondaj gemisinin güvertesinde yaptığı açıklamada, “Artık cari açık değil, cari fazla konuşacağız” yorumunda bulundu.

Berat Albayrak’ın açıklaması şöyle:

“Mutluyuz, gururluyuz. Türkiye olarak çok önemli bir sürece şahitlik ediyoruz. Milletimizin tarihinde ağustos ayı zaferler ayı. Bugün yine bir ağustos ayında ülkemizin makus talihini tarihe gömdüğümüz sürece şahitlik ediyoruz. Bizim için övünç kaynağı. Tam bağımsızlık yolunda çok büyük bir adım atıldı. Yarınlara çok daha umutlu taşıyacak bizleri. Bugün burada ifade edilen keşif 83 milyonun.

Cari açık konusunu ülkemizin gündeminden çıkaracağız. Buradaki potansiyelle gündemimizde cari açığı değil cari fazlayı, döviz fazlasını konuşacağımız dönemin başlayacağını görmüş oldum. Yeni bir sürece girdiğimizi görmüş oldum. Türkiye artık yeni bir döneme giriyor. Ne Doğu ne Batı yeni eksen Türkiye söylemiyle yeni bir sürece gidiyoruz. Muazzam çileli bir yolcukla bu neticeyi ortaya koydukları için şükranlarımı sunuyorum. Bir kez daha şuna inanç ve imanla şahitlik ettim ki Allah hiçbir emeği zayi etmiyor. Bugün yeni bir çağın açıldığına inanıyorum.”