Albayrak'ın kanalına boykot çağrısı

Bursaspor'un maçını yayın programında yer vermeyen A Spor kanalı, taraftarların "#SatılmışAspor" tepkisiyle protesto edildi. Taraftarların "boykot" çağrısı da yapması sonrası sözkonusu maçın kanalın yayın programına alındığı açıklandı.

Albayrak'ın kanalına boykot çağrısı

Bursaspor’un KT 1922 Konyaspor’la yapacağı Türkiye Kupası maçını naklen yayın programına almayan Aspor’a yeşil beyazlı taraftarlar sosyal medyadan “#SatılmışAspor” etiketiyle tepki gösterdi. Kulübün taraftar gruplarından Teksas Grubu da resmi sitesinden yaptığı açıklama ile Aspor’un bağlı olduğu Turkuaz Grubuna ve tüm yayın kuruluşlarına boykot çağrısı yaptı.

Kulüpten yapılan açıklamada da “Ziraat Türkiye Kupası’nda yarın saat 19.00’da Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynayacağımız KT 1922 Konyaspor maçımız hiçbir kanalda canlı olarak yayınlanmayacaktır. Alınan bu kararı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.” denildi.

Tepkilerin ardından ise maçın A Spor’da yayınlanması kararı verildiği öğrenildi. Bu gelişme yine kulübün resmi sosyal medya hesabından duyurulurken Berat Albayrak’ın kardeşi Serhat Albayrak’ın sahibi olduğu Turkuvaz Medya grubuna “teşekkür” edildiği görüldü. Kulübün açıklamasını geçtiğimiz haftalarda AKP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Efkan Ala’nın da paylaşması dikkat çekti.