'Albayrak ve Ağbal yumruklaştı' iddiası

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa duyurusu yapan Berat Albayrak'ın Merkez Bankası'nın başına getirilen Naci Ağbal'la 'yumruklaştığı' öne sürüldü.

'Albayrak ve Ağbal yumruklaştı' iddiası

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifasına ilişkin belirsizlik olayın üzerinden 24 saat geçmesine rağmen açıklığa kavuşmadı.

İstifa konusu ile ilgili gözlerin çevrildiği AKP MYK toplantısının sonrasında konuşan AKP Sözcüsü Ömer Çelik de konunun Cumhurbaşkanının takdirinde olduğunu söyleyerek topu Erdoğan’a attı.

Öte yandan Albayrak’ı istifaya götüren süreçle ilgili ise ilginç iddialar ortaya atılmaya devam ediyor. Konuya ilişkin Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “BU BİR DEVLET KRİZİDİR!” diyerek başladığı ve “emin kaynak”lara dayandırdığı şu ifadeleri kullandı:

“Dün Naci Ağbal Sarayda MB rezervlerinin tükendiğini anlatır. Bunun üzerine Damat aranır, aynı soru sorulur. Damat telâşla Saraya gider; ancak Sn Erdoğan’la görüşemez. Çıkışta Ağbal’la karşılaşırlar ve tartışma yumruklaşmaya kadar gider.”