'Albayın ölümü gizlendi' iddiası: Sessiz sedasız toprağa verildi

Albay Okan Altınay'ın cenazesinin sessiz sedasız Türkiye'ye getirilip defnedildiği VE ailenin tepkili olduğu öne sürüldü.

'Albayın ölümü gizlendi' iddiası: Sessiz sedasız toprağa verildi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün yaptığı “Libya’da bir kaç tane şehidimiz var” demişti. Erdoğan’ın açıklaması sonrası, hayatını kaybeden askerlerle ilgili resmi bir açıklama gelmezken Albay Okan Altınay’ın Trablus Limanı’nda hayatını kaybettiği, naaşının memleketinde sessiz sedasız defnedildiği iddia edildi.

Çarpıcı iddia Yeniçağ Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak’tan geldi. Çolak’ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımlara göre, Albay Okan Altınay Hafter güçlerinin Trablus Limanı’na düzenlediği saldırıda hayatını kaybetti. Altınay’ın cenazesi memleketi Aydın’a gönderildi ve ‘sessiz sedasız, törensiz’ bir şekilde defnedildi.

“DEVRE ARKADAŞLARI VE AİLESİ TEPKİLİ”

“Erdoğan ‘Libya’da Birkaç tane şehidimiz var’ diyerek günler sonra şehit haberlerini doğruladı. Gelin Libya’da neler oluyor biraz anlatalım. Bilindiği üzere Libya’nın büyük bir bölümü Hafter güçlerinin kontrolünde. Türkiye de ani bir manevra ile asker gönderme kararı aldı” derken, “Libya’ya çok kıymetli subaylarımız da gönderildi. Bunlardan biri Albay Okan Altınay’dı. Görev yaptığı gemi de Hafter güçleri tarafından hedef alındı. Bombalı saldırıda şehit düştü. Cenazesi Türkiye’ye getirildi, sessiz sedasız, törensiz toprağa verildi” ifadesini kullandı.

Çolak, “Albay Okan Altınay’ın Libya’da şehit düştüğü nedense kamuoyuna açıklanmıyordu. Devre arkadaşları ve ailesi tepkiliydi. Kara Harp Okulu 1993 devresi arkadaşlarını unutmadı. Gidebilen koştu, gidemeyen çelenk gönderdi. Törensiz defin onları derinden yaraladı” bilgisini paylaştı.

HABERİ KALDIRDILAR

Çolak’ın paylaşımı sonrası yaşandığı iddia edilen olayı haberleştiren Yeniçağ gazetesi, daha sonrasında haberi kaldırdı.

T24‘te yer alan habere göre gazete yetkilileri, “Haberin doğru olduğunu ancak yayınlamama kararı aldıklarını” söyledi.