Akşener'den koronavirüs yorumu: Yaşanabilecekleri tahmin etmek zor değil

Akşener, koronavirüsle ilgili tedbirleri değerlendirirken "Kriz yönetiminin, bizzat kendisi bir krizdir. kaçınılmaz tabloyla karşılaştığımızda, yaşanabilecekleri tahmin etmek hiç de zor değil." dedi.

Akşener'den koronavirüs yorumu: Yaşanabilecekleri tahmin etmek zor değil

‘İyi Parti’ Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye’yi de etkileyen yeni tip koronavirüs salgını ve iktidarın buna yönelik politikalarını değerlendirdi.

Akşener sosyal medya hesaplarından paylaşılan konuşmasından bazı bölümler şöyle:

“HASARSIZ ATLATAMAYACAĞIZ”

“Büyük Türk Milleti; Dünyanın karşı karşıya olduğu COVID-19 salgını, ülkemiz için de ciddi bir sağlık tehdidi haline gelmiş bulunuyor. Milletçe el ele verip, büyük bir özenle uzmanların uyarılarına uyacak, gerekli önlemleri alıp bu belayı da Allah’ın izniyle atlatacağız. Ancak; Korona virüsünün ülkemize gecikmeli olarak girmiş olması, bu sorunu hasarsız atlatacağımız anlamına maalesef gelmiyor. Önlemlerimizi almak, ilerleyen aşamalarda gerekecek adımları da zamanında ve yeterli şekilde atabilmek, salgınla mücadelede en önemli silahımız.

“KRİZ YÖNETİMİNİN KENDİSİ KRİZ”

Sayın Sağlık Bakanının iyi niyeti ve gayretleri, karşı karşıya olduğumuz riskleri maalesef ortadan kaldırmıyor. Kendisinin düzenli bilgilendirmelerini saymazsak, önlemler konusunda aksamaların yaşandığını görüyoruz. “Geliyorum” diyen bir sağlık tehdidine rağmen, 22 bin vatandaşımızın Umre’ye gidişine izin veren, dönüşte ise, vatandaşlarımızı gece yarısı boşaltılan öğrenci yurtlarına dolduran bir kriz yönetiminin, bizzat kendisi bir krizdir. Kameralar önündeki toplantılar güzel, Büyük büyük sözlerle güven vermeye çalışmak güzel, ancak bir süre sonra kaçınılmaz tabloyla karşılaştığımızda, yaşanabilecekleri tahmin etmek hiç de zor değil. Bizim işaret ettiğimiz nokta, işte budur.

“TEŞVİKLE SALGININ NE İLGİSİ VAR?”

İyi Parti olarak toplumsal bir mücadele anlayışı içinde, milletimizin sağlığının korunması ve ekonomik çöküşün önlenmesi konusunda, hükümetin alacağı doğru ve rasyonel tedbirleri destekleyeceğimizi ilan ediyoruz.

Ancak pakette hiçbir şekilde anlam veremediğimiz bazı maddeler var. Mesela Sayın Erdoğan, hem tedbirli olup dışarı çıkmamamız gerektiğini söylüyor, hem de uçak biletlerindeki KDV’yi indiriyor…Mesela Sayın Erdoğan, öğrenciyi, çiftçiyi unutuyor ama, her zaman olduğu gibi sevgili müteahhitlerini unutmuyor…Allah aşkına, konut kredisi teşvikinin vatandaşımızın salgın nedeniyle çektiği zorlukla ne ilgisi var? Vatandaş canının derdine düşmüş, sen hala yandaşına ciro yaptırma peşindesin.

“BİR KEZ OLSUN FIRSATA ÇEVİRME”

Sayın Erdoğan; Allah aşkına bir kez olsun bir felaketi, eşin dostun için fırsata çevirmeye çalışma. Birçok şirket çalışanlarını ücretsiz izine gönderirken, Çalışanların bir bölümü işini kaybederken, Sen gidip, eşini dostunu kurtarma peşinde koşamazsın.

Senin görevin yandaşlarını değil, önce vatandaşlarını garanti altına almaktır. Milletimiz, geleceğinden endişeli, senden güvence bekliyor.