Akşener: İslami çevrelerde bu yoktu, şoktayım

İyİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Etnik ve mezhep aidiyetleri üzerinden insanlara sövüldüğü bir güne geldik. İster ümmetçi gelenek, ister dindar alanda orada da yoktu bu. Büyük ortağı destekleyen trol tipli insanların yazdıklarına, çizdiklerine bakıyorum gerçekten şoktayım." dedi.

Akşener: İslami çevrelerde bu yoktu, şoktayım

İyİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin hedef aldığı Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) “Erdoğan’ın kapatmayacağını” söyledi.

Konuk olduğu Medyascope TV‘de soruları yanıtlayan Akşener, “Erdoğan, HDP’yi kapatmaz çünkü HDP çok iyi bir manivela. Belli grupları dövmek için. Sayın Bahçeli’nin sözleri içerisinde katıldığım bir şey var. Uzun tutukluluk. Türkiye’de uzun tutukluluklar var. Eğer hukuki olarak bir sorun vardıysa, uzun tutukluluk dönemlerine yönelik olarak kişin cezalandırılması gerekiyor. Ben Erdoğan’ı tanıyorsam bu HDP manivelasının elinden gitmesini istemez.” dedi.

“DİNDAR ALANDA BU YOKTU, ŞOKTAYIM”

“Türkiye’de ne 80 öncesinde ne de 80 sonrasında böyle bir dil hiç olmadı. Biz birbirimiz fikirler üzerinden tanıyan insanlar topluluğu idik” iddiasında bulunan Akşener, “Canını sıkılanın vatan haini diye suçlandığı bir Türkiye haline geldik. Etnik ve mezhep aidiyetleri üzerinden insanlara sövüldüğü bir güne geldik. İster islami çevreler diyelim, ister siyasal islam diyelim, ister ümmetçi gelenek, yoktu bu. Bu gelenekten gelenlerin temsil ettiği büyük ortağı destekleyen trol tipli insanların yazdıklarına, çizdiklerine bakıyorum gerçekten şoktayım. Damat ‘At izi, izine karıştı’ dedi ya, bunun açıklanması lazım. Şimdi böyle bir sistemde, sayın Erdoğan HDP’yi buranın içerisinde özneleştirip kapatmayı aklından geçireceğini düşünmüyorum. Sayın Bahçeli’nin ise elinde belge, bilgi veya kanaat varsa, Twitter yerinden ortağına ayar vermek yerine bir araya gelip bunların yapılması gerekiyor diye söylemelidir.”