AKP'yi 'Ermenistan'ı titreten haber'le yalanladılar

Cihatçı grupların Suriye'den Ermenistan'a karşı savaşmak üzere Azerbaycan'a gönderildiği iddiasını AKP yalanladı. Ancak Yeni Akit'te ise iddiayı doğrulayan yönde bir haber yer aldı.

AKP'yi 'Ermenistan'ı titreten haber'le yalanladılar

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye’nin Azerbaycan’a silah yardımı yaptığı ve cihatçı milislerin Suriye’den Azerbaycan’a gönderildiğine dair iddialara ilişkin “Ermenistan’ın yalanları” demişti. Çelik, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz’ün konuyla ilgili açıklamasının hedef alıp “Türkiye karşıtı ahlak dışı bir provokasyon” diye nitelemişti.

AKP yönetimi, sözkonusu iddiayı kesin ve sert bir dille reddederken AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Akit’te bugün yayınlanan bir haber ise bölgeye cihatçı sevkiyatını doğrular nitelikte oldu.

Gazetenin internet sitesinde “Ermenistan’ı titreten haberi böyle verdi: Azerbaycan’a asker yolladık!” başlığıyla verilen haberde, ÖSO bünyesindeki cihatçıların yeni çatısı olan Suriye Milli Ordusu’nun bir “general”inin sözlerine yer verildi.

“General Ziyad Haci Ubeyd” denilen kişinin sözleri Yeni Akit’te şu ifadelerle yer buldu:

“Suriye Milli Ordusu’nun (SMO) önde gelen isimlerinden General Ziyad Haci Ubeyd, katıldığı canlı yayında Azerbaycan – Ermenistan gerilimine ilişkin çok kritik açıklamalarda bulundu. Esed rejiminin zulümlerine karşı kurulan ve Türkiye desteğiyle birlikte bölgede terör örgütlerine karşı önemli mücadele yürüten SMO’nun, Ankara’nın kendilerine sağladığı desteğe karşı borçlarını ödemek istediklerini söyleyen Ubeyd, Azerbaycan’a da asker yolladıklarını söyledi.”