AKP'nin topladığı para Osmangazi'nin bir aylık garanti ücretine yetmiyor

Erdoğan'ın başlattığı kampanyada toplanan miktar belli oldu.

AKP'nin topladığı para Osmangazi'nin bir aylık garanti ücretine yetmiyor

Erdoğan’ın başlattığı kampanyada toplanan miktar belli oldu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başlattığı “Biz Bize Yeteriz” kampanyasında toplam 1 milyar 720 milyon lira toplandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Biz Bize Yeteriz” kampanyasında şu ana kadar 1 milyar 720 milyon lira toplandığını aktardı. Bakan Selçuk, katıldığı bir televizyon programında ihtiyaç sahiplerine ödenen bin liralık destek ödemelerinin ikinci fazının haftaya başlayacağını söyledi.

TOPLANILAN PARA OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ’NÜN 1 AYLIK GARANTİ ÜCRETİNE YETMİYOR

Ücretsiz maske dağıtımını dahi beceremeyen AKP iktidarı, halkı mesajlarla taciz ederek kampanyasına para topluyor; halkın cebinden alıp işetlemcilerin cebine koyuyordu.

Selçuk’un konuşmasında sarfettiği  kampanyadan toplanan meblağ, garanti bedelini geçsek de geçmesek de ödediğimiz köprülerin ücretlerine bile yaklaşamıyor. Geçtiğimiz haftasonu sokağa çıkma yasağına rağmen Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim Köprüleri’ne 2 günlük 56,6 milyon lira ödenmişti.

Nisan ayı içinde Astaldi, Nurol, Makyol ve Özaltın şirketlerinden oluşan konsorsiyuma köprüden geçmeyen 5 milyon 754 bin araç için ödenecek tutarın 2 milyar TL’nin üzerinde olacağı hesaplanıyor. Nisan ayı için ise sadece Osmangazi Köprüsü ve çevre otoyolları için 2.5 milyar TL garanti ücret ödenecek.

BİN LİRALIK YARDIM

Bakan Selçuk’un konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar ise şöyle:

“232 bin firma kısa çalışma ödeneğine başvurdu. Ödemeyi gerçekleştirdikten sonra uygunluğa bakacağız. Hatalı başvuruların sorumluluğu çalışanda olmayacak. Covid-19 salgını süresince yapmak istediğimiz çalışanı korumak ve bunu iş akdi içerisinde yapmak istiyoruz.

İşveren isterse işçiyi üç aylığına ücretsiz izne çıkartabilecek. Böylece hem işvereni hem çalışanı korumuş oluyor. Bu fesih yasağı hem tarafları hem istihdamı korumak için oluşturduğumuz bir sistem.”

“Her ay gönderdiğimiz periyodik payları 135 milyondan 180 milyona çıkardık ve bu ay iki periyodik pay gönderdik. Faz-2’de belirlediğimiz 2,3 milyon hane var. Biz kriterleri tespti ettik. Umuyoruz ki haftaya 2,3 milyon haneye yardımları ulaştıracağız. Faz-3’te E-devlet üzerinden belirli bir form doldurulacak. Bizim tespit edemeceğimiz ailelere de o kanal üzerinden ulaşılacak.”