AKP'nin 15 Temmuz programı: 251 'tanınmış' kişinin sosyal medyadaki fotoğrafları değişecek

15 Temmuz darbe girişiminin 4'üncü yılında AKP'nin yapacağı anma etkinliklerinin neler olacağı belli oldu.

AKP'nin 15 Temmuz programı: 251 'tanınmış' kişinin sosyal medyadaki fotoğrafları değişecek

AKP’nin yayın organı A Haber televizyonunun aktardığına göre Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 15 Temmuz darbe girişimi yıldönümü programını pandemi dolayısıyla Twitter’dan yürütecek.

Habere göre 15 Temmuz günü AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sosyal medya hesabındaki profil fotoğrafı, 15 Temmuz’da hayatını kaybedenlerin fotoğrafıyla değiştirilecek. Önceden tespit edilen 251 “tanınmış” kişinin sosyal medyadaki fotoğraflarına da bu kişilerin fotoğrafları yerleştirilecek. Haberde bu kişilerin kimliklerine dair bir bilgi verilmedi.

GÜLEN’İN ÜZERİNDE HAVA ARAÇLARI

Taslak programa göre, İstanbul’da belirlenen bir vapur ve yüksek hızlı tren (YHT) de ’15 Temmuz özel’ tasarımıyla giydirilecek. 15 Temmuz’da hayatını kaybedenlerin isimlerine özel yapılan hat levhaları sergilenecek. Darbe girişimiyle ilgili yapılan görseller hafta boyunca sosyal medyada, gar, terminal ve havalimanlarında video ekranlarından izlenebilecek. Piyanist Fahir Atakoğlu “15 Temmuz Destanı Senfonisi” ile etkinliklerde yer alacak. Konser, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’yla koordineli düzenlenecek.

Öte yandan, 15 Temmuz’da hayatını kaybedenler anısına İngilizce yazılı pankartlar, Fethullah Gülen’in yaşadığı ABD eyaleti Pensilvanya ve bazı ABD eyaletlerinde hava araçlarıyla gezdirilecek. Uçakların kuyruklarına pankartlar asılacak.