AKP'lilere haftalık korona testi!

"Sizinki can da bizimki patlıcan mı?"

AKP'lilere haftalık korona testi!

Sağlık Bakanlığı test sayısının azlığı ile eleştiriliyordu. Çoğu zaman hastaneden gönderilen hastalara bile koronavirüs testi yapılmadığı, ya da para karşılığında kimi çevrelerin koronavirüs testine ulaşması eleştiri konusuydu.

Tüm bu tartışmalar ortamında AKP Genel Merkezi’ne koronavirüs test iltiması ortaya çıktı.

AKP Genel Merkezi’nin partililere her hafta Koronavirüs testi yaptırma talimatı verdiği ve bunu zorunlu kıldığı iddia edildi.

Burdur Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Nihat Ülkü, AKP İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık’ın yapılan bir toplantıya geç kaldığı sırada bu uygulamayı itiraf ettiğini söyledi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in de bulunduğu toplantıda AKP’li Akbıyık’ın, Ercengiz’in “Geçmiş olsun, bir belirti mi var?” sorusuna “AK Parti Genel Merkezi’nin talimatıyla AK Partililer her hafta Covid-19 testi yapmak zorunda” cevabını verdiği iddia edildi.

Yol TV‘ye konuşan Nihat Ülkü “Rutin bir kontrol denildi, bizler şaşırdık. ‘Sizinki can da bizimki patlıcan mı?’ diye sorduk, gülüştüler” dedi.

Dün açıklanan Sağlık Bakanlığı verilerinde test sayısı 74.846 olarak açıklanmıştı.”Bu sayının ne kadarı “iltimaslı ve rutin testlerden” oluşuyor sorusunun yanıtı ise bilinmiyor.