AKP'li vekilin hastanesine zorunlu test kıyağı!

AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un kurucusu olduğu Söke Özel Egemed hastanesinin, kişi başı 250 lira olan Covid-19 PCR testi için 'numune alım noktası' olarak görevlendirildiği ortaya çıktı.

AKP'li vekilin hastanesine zorunlu test kıyağı!

AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un kurucusu olduğu Söke Özel Egemed Hastanesi, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yurt dışına çıkacak olan yerli ve yabancı turistlerin yaptırmasının zorunlu olduğu “Covid-19 PCR testi numune alım noktası” ilan edildi.

Pandemi nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından Yurt dışına çıkacak olan yerli ve yabancı turistlerin Covid-19 PCR testi yaptırmaları zorunlu hale getirildi. Numune alım noktası olarak belirlenen kurumlarda testin fiyatı ise, 30 avro veya 250 TL olarak belirlendi.

Bu sezon yerli ve yabancı 562 bin turistin ziyaret ettiği Aydın’da, numune alım noktası olabilmek için bütün özel hastaneler Aydın İl Sağlık Müdürlüğüne başvurdu. Ağustos ayında ise zirve yapan Aydın turizminde bu test için, Aydın İl sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarı ve ADÜ Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji laboratuvarı numune noktası olarak yetkilendirildi.

Nazillipost’tan Murat Gürkan’ın haberine göre, özel hastanelerden sadece AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un kurucusu olduğu ve halen ortağı olan Söke Özel Egemed Hastanesi yetkilendirildi.

Egemed Hastanesi’nin, Aydın başta olmak üzere Kuşadası, Didim ve Selçuk gibi ilçelerde bulunan otellerle anlaşma yaptığı öğrenildi. Hastane kurduğu ekip sayesinde bütün otelleri tek tek dolaşıp, yurt dışına çıkacak olan turistlerin testlerini ayaklarına giderek yaptığı ve bu sayede büyük rant elde ettiği bildirildi. Egemed Hastanesi otellerin büyük bir çoğunluğuyla anlaşma yaptıktan sonra, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nün 10 Eylül’de ikinci bir özel hastane olan Gözde Hastanesi’ne yetki verdiği öğrenildi.