AKP'li vekilden ABD ve İngiltere'de akademik eğitim alanlara yasak talebi

AKP'li Milletvekili Ali Özkaya, Joe Biden'a yönelik tepkileri değerlendirirken "ABD ve İngiltere’de akademik eğitim alanların siyasette ve kamuda devletin üst makamlarına getirilmemesi gerektiğini" savundu.

AKP'li vekilden ABD ve İngiltere'de akademik eğitim alanlara yasak talebi

ABD’de Kasım ayında yapılması planlanan başkanlık seçimlerinde Donald Trump’a rakip olan başkan adayı Demokrat Joe Biden’ın, Ocak ayında yaptığı bir röportajda AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik sarf ettiği sözler Türkiye’de 7 ay sonra yeniden gündeme geldi.

İlk tepkiler AKP’ye yakın Yeni Şafak ve Sabah gibi medya organları ile AKP’li sosyal medya hesapları tarafından gündeme gelirken, daha sonra Cumhurbaşkanlığı ve AKP’nin ileri gelenleri tarafından da yanıtlandı ve muhalefete de “ses çıkarma” çağrısı yapıldı.

AKP’li isimlerden Joe Biden’a gelen seslerden birisi ise bir hayli ilginç oldu. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili ve AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, sosyal medya hesabından Biden’in fotoğrafını paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

“Bu hadsiz ve küstah adama muhalefet tarafından verilen cevapları görünce uzun süredir kafamda oluşan ve sık sık tekrarladığım bir husus var. Özellikle ABD ve İngiltere’de Lisans/YL/doktora yapanları doğrudan siyasette ve kamuda devletin üst makamlarına getirmemekte fayda var…”

akpli-vekilden-abd-ve-ingilterede-akademik-egitim-alanlara-yasak-talebi