AKP’li vekil köyünde protesto edildi: Memleketi bitirdiniz!

Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Çavuşçugöl Mahallesi’nde, 165 bin metre kare alanda kömür madeni için alınan 'Acil Kamulaştırma Kararı'na, halk tepki gösterdi.

AKP’li vekil köyünde protesto edildi: Memleketi bitirdiniz!

Konya’nın Ilgın ilçesine bağlı Çavuşçugöl Mahallesi’nde, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyipo Erdoğan’ın imzasıyla Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu’nun (TKİ) 165 metrekare sahada kömür üretim faaliyetlerini devam ettirebilmesi için acil kamulaştırma kararı alındı.

Yaşam alanlarında kömür madeni istemediklerini, köyde her evde bir kanser hastası olduğunu belirten bölge sakinleri, karara karşı günlerdir tepki gösteriyordu. Tepkilerin yeni hedefi ise kendisi de Çavuşcugöl‘de doğup büyüyen AKP Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir ve Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş oldu.

Sözcü‘den Müslüm Evci’nin haberine göre, dün köy meydanında bölge sakinleriyle bir araya gelen AKP’li Özdemir ve Belediye Başkanı Ertaş köylülerin tepkisi ile karşılaştı.

‘TERBİYESİZLİK’ DEDİ

Kamulaştırma kararına ilişkin AKP’li vekil Özdemir’e sert tepki gösteren bölge sakinlerinden yaşlı bir yurttaş, “Ahmet senin babanın da arazisi var burada. Benim 40 tane yerim gidiyor, hayatım bitiyor. Utanmıyorsunuz da. Sizi ne dinleyeceğim, memleketi bitirdiniz. Siz de hiç mi Allah korkusu yok?” ifadelerini kullandı.

Başka bir yurttaş ise AKP’li Özdemir’in diğer partilerin temsilcilerinden sonra mahalleliyi ziyarete gelmesine isyan ederek “Buraya ilk önce gelip bizi bilgilendirecek olan sizdiniz. Biz burada A ve B partisinden çözüm aramayacaktık” şeklinde konuştu.

Gelen tepkilere sinirlenen AKP’li vekil Özdemir, “Yaptığınız ayıp. Bizim yaşlıya hürmetimiz var. Konuştuğunuz laftan haberiniz yok. Köyün satan da, bitiren de şerefsizdir. ‘Köyü sattı’ diyen de şerefsizdir. Böyle bir terbiyesizlik görmedim” dedi.

Özdemir o anları cep telefonu ile kayıt altına alan vatandaşa ise “Sen de çekme kardeşim” diyerek çıkıştı.

Bir müddet sonra tansiyonun düşmesinin ardından AKP’li vekil bölge halkının taleplerini not aldırarak, bakanlığa ileteceğinin sözünü verdi.